Advert
as

ORHAN BUĞRAHAN, ADAY OLUP SEÇİLMESİ DURUMUNDA BİNGÖL’DE YAPACAĞI ÇALIŞMALARI ANLATTI.

ORHAN BUĞRAHAN, ADAY OLUP SEÇİLMESİ DURUMUNDA BİNGÖL’DE YAPACAĞI ÇALIŞMALARI ANLATTI.

Ak Partiden Bingöl Milletvekili Aday Adayı olan Orhan Buğrahan, Gerek özel sektör gerekse kamu sektöründeki tecrübeleri sonucunda eğitimin yerel ve ulusal sorunlarının farkında olduğunu belirten Buğrahan, “Maalesef son yirmi yılda ülkemizde birçok kez tribülanslar yaşandığı için ve adeta şeytan taşlamaktan tavaf yapılamadığı için eğitimde istediğimiz noktada değiliz.

Eğitimde medeniyet köklerimize dönerek ahlak ve maneviyatı merkeze alarak gönül dünyamıza hitap eden bir müfredat ile sorunlarımızı çözeceğiz.  

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile beraber Uzman öğretmen ve başöğretmenler yeni mali haklar elde edince; şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve milli eğitim müdür yardımcıları mali haklar konusunda öğretmenlerin gerisine düştüler. Bu haksızlığı gidermek için var gücümle çalışacağım.

Öğretmen atamalarında açıktan atama bekleyen öğretmenlerimize de kontenjan açılmasını sağlayacağım” dedi.

EĞİTİM KURUMU İÇİN YIKIM KARARI

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden sonra Bingöl’de 19 eğitim kurumu için yıkım kararı verildiğini belirten Buğrahan, şunları söyledi: “Bu kurumların ivedi bir şekilde yeniden inşasıyla beraber yeni okullar da inşa etmek suretiyle zaten iyi bir noktada olduğumuz okullaşma oranını çok daha yükseklere çıkarmış olacağız.

İlimizin deprem kuşağında yer aldığı gerçeğini göz önünde bulundurarak Valilik, İl Özel İdaresi, Belediye, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği, Tarım ve Orman Müdürlükleri gibi paydaş kurumlarla beraber ve koordine halinde yapılaşmaya uygun zeminlerin tespiti ile yatay mimariyi esas almak suretiyle gerekli çalışmalar yapacağız.

Kentsel dönüşümünü büyük oranda gerçekleştirmiş ilimizin henüz dönüşmemiş bölgelerinin, özellikle çarşı merkezinin köklü bir değişiklikle dönüşümünün sağlanması için belediyemiz öncülüğünde gerekli çalışmaların yapılması ve vatandaşa dönüşümü cazip kılacak imkanların sağlanması için gerekli çalışmaları yürüteceğiz.

On bir ilimizi etkileyen depremden sonra oluşan farkındalık ve hassasiyeti arttırarak devam ettirmek için ilimizin deprem bölgesinde bulunduğunu ve büyük risk altında olduğu gerçeğini sürekli gündemde tutmak suretiyle Bingöl’ün merkezi hükümetten gerekli desteği alması için gerekli tüm çalışmaların ilin tüm paydaş kurum ve kuruluşları, STK’ler, Odalar ve meslek gruplarıyla beraber tek ve güçlü bir ses ile yürüteceğiz.

Aktif fay hatları üzerinde bulunmamız nedeniyle zaten sınırlı miktarda olan tarım arazilerimiz üzerinde imar çalışmaları yerine şehrimizin periferinde bulunan orman vasfını yitirmiş alanlarda yeni imar planlamasına ve yatay mimariye ağırlık vereceğiz.

Şehirde alınacak ve özellikle günümüzü değil çocuklarımızın geleceğini de etkileyecek tüm kararlarda şehirde yaşayan herkesin fikirlerinin alınması suretiyle ortak akıl ürünü projelerin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi içi yönetişim ilkesi çerçevesi içerisinde gerekli çalışmaları yapacağız.

Çalışmaları devam eden yeni hastane projesinin daha da ileriye taşınarak Eğitim Araştırma Hastanesi’ne dönüştürülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve bu çalışmaların Bingöl Üniversitemiz ile eşgüdümlü olarak yürütülmesi için gayret göstereceğiz.

Belediyemizin sınırlı kaynakları göz önünde bulundurularak merkezi hükümetten şehrimize bakanlıklar kanalıyla gerekli yatırımların yapılması için ilgili bakanlıklarla güçlü diyalogların yürütülmesi ve merkezi bütçeden ayrılan payın ve yatırımların arttırılması için gerekli çalışmaları yürüteceğiz.

Genç nüfusun yoğun ve işsiz olduğu, göç yollarını aradığı hakikatini göz önünde bulundurarak nitelikli istihdamı artırmak amacıyla yatırımcıların şehrimize yönelmesi için ilgili kurum ve odaların koordinesinde, bu amaca yönelik projeler hazırlanması ve hayta geçirilmesi için çalışacağız.

 İlimizde TKDK ( tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu)’ nin olmaması ilimiz yatırımcılarını yüksek hibe miktarları, KDV ve yüksek gümrük muafiyeti gibi avantajlı durumlardan mahrum bırakmakta. Bu nedenle ülkemizde kırk iki ilde uygulanan TKDK illerine tarım ve hayvancılık şehri olan güzelim Bingöl’ümüzü de dahil etme gayreti göstereceğiz.

Küresel ısınma sonucu meydana gelen kuraklık riskinin en aza indirilebilmesi amacıyla Bingöl Ovası başta olmak üzere diğer tarım alanlarında basınçlı sulama sistemlerini yaygınlaştırarak  toplulaştırma çalışmaları sonucu zarar gören ve atıl durumda kalan alanlar kapalı sistemle suya kavuşturacağız.

İlimizde çok yaygın olan mera alanlarını ıslah çalışmalarıyla hayvancılık için olmazsa olmaz olan kaba yem girdi maliyetlerini minimize ederek hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı artış gösteren yem fiyatlarına karşı koruyacağız.”


Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum