Advert
as

İHH, RAMAZAN YARDIMLARINA DEVAM EDİYOR

İHH, RAMAZAN YARDIMLARINA DEVAM EDİYOR

Bingöl İHH, Ramazan 2023 yılı çalışmalarına “Ramazan Hayata Bereket” sloganıyla başladı. Bingöl İHH, il genelinde tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere yönelik hazırladıkları Ramazan paketlerinin dağıtımına başladı. Çalışmalar kapsamında yaklaşık bin 500 aileye Ramazan kumanyası dağıtılacak.

30 yılı aşkın süredir dünyanın farklı coğrafyalarında Ramazan çalışmaları yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl da “Ramazan Hayata Bereket” sloganıyla Türkiye’de ve kriz yaşanan ülkelerde yardım faaliyetlerinde bulunacak. Ramazan’da 3 milyona yakın kişiye yardım ulaştırmayı hedefleyen İHH; çalışmalarını depremden etkilenen illerde yoğunlaştıracak.

 “Ramazan Hayata Bereket” sloganı ile Ramazan çalışmalarına başlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye’nin yanı sıra kriz ve yoksulluk yaşanan ülkelerde ihtiyaç sahiplerinin ve yetim ailelerinin kapılarını çalarak 3 milyon kişiye Ramazan yardımları ulaştırmayı hedefliyor.

 İHH, çalışmaları ile yetimlere bayramlık giysiler, ihtiyaç sahiplerine gıda kumanyaları, zekat, fitre dağıtımları ve iftariyelik ikramlarında bulunacak.

 Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olunacak, yetimlere bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak ve yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak. İHH’nın tüm bu yardımlarından Türkiye’de ve dünyada toplamda yaklaşık 3 milyon kişinin istifade etmesi hedefleniyor.

 İnsani Yardım Vakfı (İHH), Ramazan yardımlarını dünyanın dört bir yanına götürürken, Bingöl halkını da unutmadı. İHH, Ramazan yardımı kampanyası kapsamında Bingöl’de muhtaç ve fakir ailelere Ramazan paketi dağıtıyor. Kuru gıda, yağ, şeker ve kahvaltılık ürünlerinden oluşan yardım kolileri, Bingöl İHH tarafından önceden tespit edilen maddi durumu yetersiz ailelere, depremzedelere, mülteciler, yetim aileler ile yatalak hastalara ulaştırılıyor.

 ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR

 30 kişilik bir ekiple çalıştıklarını ifade eden Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, çalışmaların titizlikle yapıldığını belirterek, “Ramazan Ayı’nda, ilimizde ve 7 ilçemiz ile 3 beldemizde kumanya dağıtım çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Yardımlarımızı yaparken insanların rencide olmamasına dikkat ediyoruz. Yardımları yaparken önceliğimiz bilinmeyen, kendini açığa vurmayan fakirleri tespit edip onlara ulaşmak ve bununla birlikte yetim ailelere ulaşıp onlara yardım elimizi uzatıyoruz. Ramazan ayında yaklaşık bin 500 aileye yardım yapacağız. Ramazan süresince de yoksul kardeşlerimize yardım ulaştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 YARDIMLAR 30 YILLIK TECRÜBE İLE YÜRÜTÜLÜYOR

 İHH’nın genel çalışmalarına da değinen Gili, “30 yıldır her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran İHH, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürerek toplamda yaklaşık 3 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. “Ramazan Hayata Bereket” sloganı ile çalışmalarını gerçekleştirecek olan İHH ekipleri, 30 yılı aşkın tecrübenin verdiği güvenle ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini taşıyacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olunacak, yetimlere bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak ve yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak. İHH’nın tüm bu yardımlarından Türkiye’de ve dünyada toplamda yaklaşık 3 milyon kişi istifade edecek” dedi.

 KUMANYA BEDELİ 550 TL

 Kumanya bedelinin 550 TL olduğunu kaydeden Gili, şunları söyledi: “550 TL olarak belirlenen kumanya paketlerinin depremden etkilenen illerde yoğunluklu olmak üzere Türkiye’nin 81 ilinde toplam 250 bin kişiye ulaştırılması amaçlanıyor. Yurt dışı çalışmaları kapsamında da toplamda 60 bine yakın ihtiyaç sahibine gıda kumanyası ulaştırılması hedefleniyor. Türkiye’de dağılacak gıda kolilerinin ilk etabı 49 TIR’la 81 şehre doğru yola çıktı. Kumanya paketlerinin içerisinde yer alan ürünler şu şekilde: "Salça, kırmızı mercimek, nohut, ayçiçek yağı, makarna, arpa şehriye, tuz, hazır çorba, yeşil mercimek, çay, kurufasulye, pirinç, un, şeker, reçel ve bulgur."

 İFTARLIKLAR ULAŞTIRILACAK

 Bağışçıların, yurt dışında hazırlanacak olan iftar sofralarına 70 TL katkıda bulunarak bir kişinin iftarlığını karşılayabileceğini söyleyen Gili, “İHH Ramazan çalışmaları kapsamında ayrıca, çocukları mutlu edecek çalışmalar da planladı. Bu çerçevede, yurtiçi ve yurtdışında 100 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık kıyafetler hediye edilecek. Hayırseverler, 500 TL’ye bir çocuğu baştan aşağıya giydirerek bayramlık ihtiyacını karşılayabilecek. İHH, bağışçılardan emanet aldığı zekat ve fitreleri de Ramazan’da on binlerce kişiye ulaştırmayı hedefliyor” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum