Advert
as

2010 KPSS Atamalarına Yeni Düzenleme

2010 KPSS Atamalarına Yeni Düzenleme

ÖSYM’nin 2010 yılında uyguladığı KPSS sınavının genel yetenek ve genel kültür bölümünün sorularını hukuka aykırı bir şekilde elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilecek.

670 sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname”, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

Kararnameye göre ÖSYM’nin 2010 yılında uyguladığı KPSS sınavının genel yetenek ve genel kültür bölümünün sorularını hukuka aykırı bir şekilde elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilecek.

 

 

Kararnamede, “10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde uygulanan KPSS'de genel yetenek ve genel kültür test sonuçlarına göre veya bu sonuçlar da esas alınmak suretiyle atanan personelin atama işlemlerinin geçerliliği devam eder. Ancak, bu sınav sorularını ve/veya cevaplarını hukuka aykırı şekilde sınav öncesinde yada sınav sırasında elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilir.”  ifadesi yer aldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum