Advert
as

‘EL VERİN EV YAPALIM’ KAMPANYASINA DESTEK ÇAĞRISI

‘EL VERİN EV YAPALIM’ KAMPANYASINA DESTEK ÇAĞRISI

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, depremzedeler için başlatılan 'El Verin Ev Yapalım' kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından başlatılan "El Verin Ev Yapalım" kampanyası için bir çağrı da BİNTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay'dan geldi.

 BİNTSO Meclis üyeleri, kurul üyeleri ve personelleriyle iftar programında bir araya gelen Çintay ve yönetim kurulu, iş dünyasına kalıcı konutlar için destek çağrısında bulundu.

 İftar programında yaptığı konuşmada Oda olarak deprem sürecinde yaptıkları çalışmalara da değinen Çintay; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak şimdi tüm gücümüzü deprem bölgesine kalıcı konutlar yapmaya odakladık. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'nun dediği gibi tüm kaynaklarımızı bu hayırlı işe seferber ediyoruz. Bu hususta Bingöl olarak da bizler bu kampanyaya destek olacağız. İlimiz ve iş dünyası adına hayırsever hemşerilerimiz "El Verin Ev Yapalım" kampanyamıza katkıda bulunmaya davet ediyoruz.” dedi.

 Çintay, Oda olarak yürütülen çalışmaları ve kampanyanın detaylarını şöyle anlattı:

 1- ARAMA VE KURTARMA EKİBİ

 Bu ay içerinde ilimizde ve ülkemizde yaşanacak her türlü afete karşı müdahale edebilecek profesyonel bir arama kurtarma timi kurmak için başvuruları aldık. Arama ve kurtarma timimiz için makine, teçhizat ve kıyafet konusunda çalışmalarımız devam etmektedir.

 2- URGE PROJESİ

 Ardından bal üretimi ve arı yetiştiriciliği yapan üyelerimize Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledik.

 3- FUAR ALANI

 TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Dr. Cevdet Yılmaz ,İlimiz Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve İlimiz Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinin katılımı ile Bingöl Belediyesi'nde gerçekleşen istişare toplantısına katılarak Odamız öncülüğünde yapılması planlanan fuar alanı ve afet toplanma merkezi hakkında projemizi paylaştık. Bu doğrultuda yer tahsisi ve diğer planlamalar ile ilgili olarak Meclis Başkanımız Doğan Koç'la; Bingöl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İsa Gülgür ve Bingöl AFAD İl Müdürü Kerem Oruk'u ziyaret ettik.

 4- ÜYE BORÇLARININ TAKSİTLENDİRMESİ

 7440 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırma İşlemleri Hakkında Duyuru paylaşarak üyelerimizin borçlarını taksitlendirmeleri için işlemlerimizi gerçekleştirdik.

 5- DEPREMZEDE ÇOCUKLARA OYUNCAK YARDIMI

 Adıyaman'daki depremzede çocuklarımız için oyuncak ve kırtasiye malzemeleri desteğinde bulunduk.

 6- İLİMİZDEKİ DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE KIRTASYE YARDIMI

 Ayrıca ilimizde bulunan depremzede çocuklarımız için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kırtasiye malzemeleri yardımında bulunduk.

 7- MALATYA'DA DEPREMZEDELERE İFTAR YEMEĞİ

 Ramazan ayının ilk gününde #Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Meclis Başkanımız Doğan Koç ve meclis üyelerimizle birlikte, Malatya'da depremzede vatandaşlarımızla bir araya gelerek iftarımızı açtık. 2.000 kişiye iftar yemeği ikramında bulunduk.

 8- RAMAZAN YARDIM KOLİSİ

 Odamız tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 350 adet Ramazan Yardım Kolisi hazırlanmıştır. Dağıtılmak üzere yönetim kurulu, meclis üyelerimiz ve personellerimize teslim edilmiştir.

 9- ALET VE EDEVAT DESTEĞİ

 Şehit Zafer Kurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne şehir merkezindeki evlerde deprem sırasında düşmesi muhtemel dolap ve vestiyer gibi ağır eşyaları gönüllü ve ücretsiz bir şekilde sabitlemeleri için alet ve edevat desteğinde bulunduk.

 10- KONUT KAMPANYASI

 TOBB Başkanımız Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında ve 365 Oda/Borsa Başkanının katılımı ile üst kuruluşumuz TOBB tarafından online olarak düzenlenen “El Verin Ev Yapalım İş Dünyası Kalıcı Konut Kampanyası Lansmanı'na” katılarak üyelerimizi ve tüm hayır severleri bu kampanyaya davet ettik.

Bu vesile ile sizleri de bu kampanyaya destek olmak için davet etmek istiyorum. İster tek bir tuğla, ister bir ev. Elinizden ne gelirse! "Konut Seferberliği" kampanyasına herkesin desteği çok kıymetlidir.

Hepimizin birlikte olması, birbirimize yardım etmemiz ve paylaşmamız gerektiği anlamına gelmektedir. Bu değerleri unutmayalım ve bu iftar yemeğinde birbirimizi daha da yakınlaştıralım.

Programın hazırlanmasında emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etmek istiyorum. İnşallah, bu toplantıda hepimiz manevi olarak güçleneceğiz ve birbirimize daha da yakınlaşacağız."

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum