Advert
as

SU ÜRÜNLERİNDE 3 AYLIK AV YASAĞI BAŞLADI

SU ÜRÜNLERİNDE 3 AYLIK AV YASAĞI BAŞLADI

Bingöl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünlerinde av yasağının 1 Nisan itibariyle başladığını, yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem başlatılacağı duyuruldu.

Bingöl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan duyuruda, “Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı Düzenleyen Tebliğe göre; 2023 Yılı Su Ürünleri Avlanma Yasağı 01 Nisan 2023 tarihinde başlayıp 30 Haziran 2023 tarihinde sona erecektir. 1 Nisan-30 Haziran 2023 tarihleri arasında; avlanılması yasak olan su ürünlerinin satışı, nakli ve imalatta kullanılması da yasaktır. Aksine hareket edenler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu hükümlerine göre yasal işlem yapılacaktır.

 İlimiz su ürünleri avlak sahalarında il müdürlüğümüz su ürünleri denetim ekipleri tarafından yürütülmekte olan kontrol faaliyetleri av yasağı süresinde de artarak devam edecektir. Ticari ve amatör su ürünleri avcılığı yapan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için su ürünleri av yasaklarına uymaları hem kendi menfaatleri hem de su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır” denildi. (HABER MERKEZİ)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum