Advert
as

“BİNGÖL’DE REKOR DÜZEYDE OY BEKLİYORUZ”

“BİNGÖL’DE REKOR DÜZEYDE OY BEKLİYORUZ”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Adayları Feyzi Berdibek, Zeki Korkutata, Furkan Ufuk Coşkun'la birlikte basın mensuplarıyla kahvaltı programında buluştu. Yılmaz: 'Bingöl'de Sayın Cumhurbaşkanımıza rekor düzeyde bir oy bekliyoruz' dedi.

Bingöl'de kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya gelen TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, ülke geneli hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 14 Mayıs'ta Türkiye'nin tarihi bir seçime gideceğinin altını çizen Yılmaz, bu seçimlerin Türkiye'nin tarihi gidişatını etkileyeceğini söyleyerek seçime dönük çalışmalar yürüttüklerine dikkat çekti.

 AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza en güçlü şekilde destek olmanın gayreti içinde olduğu belirten Yılmaz: “Güçlü liderler, tecrübeli liderler her zaman önemlidir. Ama özellikle fırtınalı dönemlerde bölgemizin ve dünyanın sıkıntılı olduğu dönemlerde bir kat daha önemlidir. Bir taraftan Suriye meselesi, bir taraftan Ukrayna Rusya çatışması, başka bir takım bölgesel gerginlikler, pandemi sonrası dünyadaki ekonomik şartlar bütün bunları dikkate aldığınız zaman ülkemizin selametle yoluna devam etmesi, istikrarını koruması ve daha güçlü bir şekilde hedeflerine yürümesi için Cumhurbaşkanımızın liderliğinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz ve halkımızın da bu yönde tavrını ortaya koyacağına yürekten inanıyoruz.”

 “YENİ DÖNEM, TÜRKİYE YÜZYILI OLACAK DİYORUZ”

Son 20 yılda özellikle demokraside ve kalkınmada büyük atılımlar başarıldığına dikkat çeken Yılmaz devamında şöyle konuştu: “Başörtüsü meselesinden anadil meselesine çok köklü adımlar atıldı. Tabular yıkıldı. Düşünce hürriyeti anlamında, hukuk devleti anlamında çok ciddi reformlar gerçekleştirildi. Diğer taraftan Türkiye'nin çehresini değiştirecek çok büyük yatırımlar, büyük hizmetler ülkemize kazandırıldı. Köprülerden savunma sanayine, sağlıktan eğitime birçok alanda gerçekten geçmişte hayal dahi edilemeyecek hizmetler halkımızın hizmetine, halkımızın istifadesine sunuldu. İşte bu sürecin devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Yeni dönem Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını tamamladığımız ikinci yüzyıla geçtiğimiz bu kavşakta yeni dönem, Türkiye yüzyılı olacak diyoruz. Türkiye yüzyılı ifadesi bir iddianın ifadesidir. Bölgesel bir güç olarak, küresel bir aktör olarak Türkiye'nin çok daha etkili hale gelmesi, hem bölgesinde hem dünyada çok daha farklı bir rol oynaması açısından çok çok kritiktir diye düşünüyoruz. Bu Türkiye 100. Yılını inşallah hep birlikte inşa edeceğiz.”

 “HEDEFİMİZ TÜRKİYE'Yİ YÜKSEK GELİRLİ ÜLKELER LİGİNE TAŞIMAKTIR”

Ekonomiyle ilgili birtakım detayları paylaşan Yılmaz, 2028 perspektifinde ki ekonomik hedefleri şöyle özetledi: “2002'de milli gelirimiz 230 milyar dolar civarındaydı geçen yıl, 2022 itibariyle bu büyüklük 900 bin Milyar doları aştı. Önümüzdeki dönem 2028 deki hedefimiz 1 buçuk trilyon dolar. Kişi başına gelir olarak bakarsanız 2002 yılında Türkiye'nin kişi başına geliri 3600 dolardı. Geçen yıl yine baktığınızda 10 1600 doları aştık. 2028 yılında ise bu rakamı 16 bin dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Burada kritik bir eşik var. Dünyada da kabul edilen bir ülkenin kişi başına geliri 13.000 doları aştığı zaman aşağı yukarı ki suratlarını söylemiyorum. 13.000 doları aştığı zaman o ülke artık yüksek gelirli ülkeler sınıfından sayılıyor. Ak Parti'nin son 20 yılında alt orta gelirli ülkeler grubundan üst orta gelirli ülkeler grubuna Türkiye yükselmişti. Önümüzdeki dönemde hedefimiz Türkiye'yi üst orta gelir liginden yüksek gelirli ülkeler ligine taşımaktır. İnşallah bu rakamlarla Türkiye bunu başaracaktır. “

 “AK PARTİ'NİN EN GÜÇLÜ OLDUĞU İLLERDEN BİR TANESİ BİNGÖL”

6 gündür Bingöl'de sahada olduğunu belirten Yılmaz şunları kaydetti: “Meslek kuruluşlarını, sendikalarla görüşmelerimiz oldu. Sahada ilçe ziyaretlerimiz, belde ziyaretlerimiz, köy ziyaretlerimiz oldu. Cumhur ittifakının bünyesinde olan partilere ziyaretlerimiz oldu. Bütün bu gezilerde, bütün bu görüşmelerde şunu gördüğümü rahatlıkla söyleyebilirim ki, Ak Parti'nin ve Cumhurbaşkanımızın Türkiye'de en güçlü olduğu illerden bir tanesi Bingöl ve en iddialı olduğu illerden bir tanesi Bingöl. İnşallah 14 Mayıs'ta Bingöl'de AK Parti'nin ve Cumhur ittifakının adayı olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza rekor düzeyde bir oy bekliyoruz. Bingöl en fazla Cumhurbaşkanımıza destek olan illerden biri olacaktır.“

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum