Advert
as

Atatürk Ortaokulu, TEOG’da İlçe Birincisi

Atatürk Ortaokulu, TEOG’da İlçe Birincisi

2015-2016 Eğitim öğretim yılı sonucunda TEOG’da (Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş) mezun ettiği 14 öğrencisini Fen Lisesine yerleştiren Atatürk Ortaokulu, ilçede birinci oldu.

TEOG sınavı sonucunda öğrencilerin yerleştirilmeleriyle ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Teog’da ortaokullar bazında 12 öğrencisini Fen Lisesine, 2 öğrencisini de İHL Fen Lisesine yerleştiren Atatürk Ortaokulunun, ilçede birinci olduğu, öğrenciler bazında ise Atatürk okulundan Yunus Emre Demir birinci, Hivican Baki ikinci,  Solhan Yibo’dan Şedide Çiçek üçüncü olduğu belirtildi.

 

11 Ortaokulda Toplam 32 Öğrenci Fen Lisesine Yerleşti

 

2015-2016 Eğitim öğretim yılı TEOG sınav sonucunu değerlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,”

Bu sınavla öğrencilerimizin bir kısmı ilçe dışındaki okullara yerleşti. Özellikle 28 öğrencimizin fen liselerine, 4 öğrencimizin imam hatip fen liselerine yerleştiği görülmektedir. Anadolu Liselerine 162 öğrencimiz yerleşmiştir. Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılması ile bu yıl bu okula kayıt olacak öğrencilerimizden 43 ü Solhanlı öğrencilerden oluşmaktadır. Bu da gösteriyor ki bu okulumuzun açılışı Solhan’a değer katmıştır. İmam Hatip Liselerine 199 öğrenci yerleşirken mesleki ve teknik eğitim veren okullara 116 öğrenci yerleşmiştir. Bu yıl spor ve güzel sanatlar liselerine ise 9 öğrenci yerleşmiştir. En fazla Fen Lisesi çıkaran okulumuz 12 Fen ve 2 İHL Fen olmak üzere 14 fen lisesi ile Atatürk OO yerleştirmede birinci olmuştur. Yenibaşak YİBO ise 5 Fen ve 1 İHL Fen olmak üzere 6 öğrenci ile yerleştirmede ikinci, Öğretmen Veli Tuğa 3 Fen Lisesi ve 1 İmam Hatip Fen Lisesi olmak üzere 4 öğrenci ile yerleştirmede üçüncü, Solhan YİBO 3 Fen Lisesine öğrenci gönderdi. Mehmet Akif Ersoy OO 2 Fen Lisesi çıkararak tarihinde bir ilke imza attı. İMKB Arakonak, Hazarşah YY ve Şehit Kaymakam Ersin Ateş OO ise birer öğrenci fen liselerine gönderdi. Özellikle takviye kursları ve kaymakamlık makamı tarafından çocuklarımıza sağlanan eğitim materyalleri ile öğrencilerin arasındaki farkın azaldığı görüldü. Ve öğrencilerimizin başarısının artması sağlanmıştır.”ifadeleri kullanıldı.

 

LGS ile 149 Öğrenci Yükseköğretime Adım Attı

LGS ile 149 öğrencinin yükseköğretime adım attığı belirtilen açıklamanın devamında,”Solhan eğitim öğretimde öncü olmayı hak etmektedir. Burada verimli ve disiplinli ders çalışma semeresini vermektedir. Fiziki yapıların hızla tamamlanması ve takviye kurslarının karşılığı alınmaktadır. Bizim açımızdan yeni hedef özellikle ortaöğretim için ilçe dışına çıkacak öğrencilerin önüne geçmek yeni hedef olmalıdır. Bunun için gerekli alt yapı çalışmaları başlamış olup Solhan kamuoyunun destekleri ile burada da başarılı olunacaktır. Tabi ki tek kıstas merkezi sınavlar olmamalıdır. Özellikle sosyal ve sportif etkinliklere de gerekli önem verilmelidir. Zaten sayısız sportif başarıda bunun göstergesidir.”

 

 

Açıklamanın sonunda ise,”Bu başarının sağlanmasında emeği geçen başta eğitim emekçilerimiz olmak üzere, öğrencilerimize ve kaynakların zamanında çocuklarımıza teslim edilmesinde hassas davranarak onlara destek olan ilçe kaymakamımıza teşekkür ederiz.”denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum