Advert
as

KULUÇKA MERKEZİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI

KULUÇKA MERKEZİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Kuluçka Merkezi, yeni sezonda hizmet vermeye başladı. Hindi, kaz, tavuk, ördek ve keklik türünden kanatlı hayvan yavrularının çıkarılması için uygun ve tam donanımlı Kuluçka Merkezi, Temmuz ayı sonuna kadar hizmet verecek.

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde bulunan ‘Kuluçka Merkezi’ yeni sezona 'merhaba' dedi.

Kuluçka Merkezi ile Bingöl’de bulunan kanatlı hayvan yetiştiricilerine büyük kolaylıkların sağlanması amaçlanıyor. Mart ayının başında hizmet vermeye başlayan Kuluçka Merkezi’nin temmuz ayı sonuna kadar hizmet vermesi bekleniyor.

 Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Aygün, yaptığı açıklamada, kuluçkalık işlemi ve kuluçka makinelerinin kolaylıklarından faydalanmak üzere Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde daha önceden kurulan ‘Kuluçka Merkezi’nin tekrar faal hale getirildiğini belirtti.

 Kuluçka merkezinin kentteki kanatlı hayvan yetiştiricilerine büyük kolaylık sağlayacağını aktaran Prof. Aygün, şunları kaydetti: "Merkezimizde hindi, kaz, tavuk, ördek ve keklik türünden kanatlı hayvan yavrularının çıkarılması için uygun ve tam donanımlı makinalar ve aparatlar mevcuttur. Özellikle kanatlı hayvan yetiştiriciliği ile uğraşan vatandaşlarımızı bu yıl da merkezimizde görmek bizleri mutlu etmektedir. Bugüne kadar merkezimizi yetiştiricilik ve üretim yapan yaklaşık 500 üreticimiz ziyaret etti. Yine geçen senelerde Rektörümüzün katkıları ile Fakültemiz Zootekni Bölümüne, ‘yumurta kalite ve test cihazı’ alınmıştı. Bu cihaz sayesinde geçen sene olduğu gibi bu sene de kuluçka için gelen yumurtalarda kuluçka öncesi döllülük ve kalite özelliklerinin belirlenmesine yönelik çalışmalara devam edildi. Bu çalışmalar sayesinde kuluçka veriminin artması ve yetiştiricilerin daha az kayıpla üretim yapmalarına yönelik adımlar atılmış oldu. Ayrıca bu yıl içerisinde Şehir Merkezine uzak bölgelerde ikamet eden ve yumurta getirmiş olan yetiştiricilerimiz için kuluçkadan çıkan civcivleri için kısa süreli muhafaza etmek amacıyla otel hizmeti de verilmektedir. Bu vesileyle bizlere her daim destek olan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak’a ve emek veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

 Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan İnci’nin koordinatörlüğünde 1 Mart 2023 tarihinde hizmet vermeyen başlayan Kuluçka Merkezi, temmuz ayı sonuna kadar hizmetlerine devam edeceği bildirildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum