Advert
as

AK PARTİ BİNGÖL ADAYLARINDAN TKDK MÜJDESİ

AK PARTİ BİNGÖL ADAYLARINDAN TKDK MÜJDESİ

AK Parti Bingöl Milletvekili Adayları Feyzi Berdibek, Zeki Korkutata ve Furkan Ufuk Coşkun, katıldıkları bir programda 2008 yılından itibaren Türkiye'de 42 ilde faaliyet gösteren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) artık Bingöl'de de faaliyet göstereceği müjdesini paylaştılar.

TKDK Bingöl Temsilciliği'nin hayırlı olmasını dileyen adaylar; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi'ye, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Cevdet Yılmaz'a, Valimiz Sayın Kadir Ekinci'ye ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” dediler.

 BERDİBEK: “GİRİŞİMCİLERİMİZİN REKABET GÜCÜ ARTACAKTIR”

TKDK İl Temsilciliği'nin açılmasının büyük bir önem taşıdığını aktaran AK Parti Bingöl Milletvekili/Adayı Feyzi Berdibek: “Tarım alanında son yılların en büyük özel sektör yatırımlarından biri olan SÜTAŞ Entegre Tesislerinin kurulmasıyla birlikte rotasının Tarım ve Hayvancılık, özelinde ise süt sığırcılığı olarak belirlemiş olması ve İlimizin IPARD III Programından faydalanabilmesi için İlimizde TKDK Temsilciliği açılacak olması, ilimizin kırsal kalkınma ve tarımsal altyapısının gelişmesi açısından oldukça önemlidir. 2021-2027 yıllarını kapsayacak IPARD-3 Destekleri 2023 Yılında başlayacak olup bu desteklerden İlimiz de faydalanacak. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi'nin 2023 Yılında başlayacak olan IPARD 3 programından 81 ilin faydalanacağını bildirmesi bizleri ziyadesi ile memnun etti. Bingöl'ümüzün IPARD kapsamında alınmasıyla ilimizde tarım ve hayvancılığa yönelik yapılan çalışmaları hayata geçirmek daha kolaylaşacak, girişimcilerimizin rekabet gücü artacaktır” diye konuştu.

 KORKUTATA: “BİNGÖL'ÜMÜZ İÇİN BÜYÜK BİR FIRSATTIR”

TKDK Temsilciliği ile bu yıl içerisinde proje başvurularının alınacak olmasının Bingöl'ü yeni yatırımlar konusunda daha avantajlı bir konuma getireceğini aktaran AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata; “SÜTAŞ gibi kıymetli bir yatırımı kazanan Bingöl, bu program sayesinde de önemli bir altyapı kuracaktır. Özellikle Arıcılık, süt ve besilik hayvan yetiştiriciliğinde önemli bir sorunu bu alandaki yatırımlarla minimize edecektir. Bir diğer önemli husus ise barajlarımızın su ürünleri yetiştiriciliğinde yeni bir yatırım alanına dönüştürülmesi olacaktır. Doğru bir yatırımla Bingöl, tatlı sus balık yetiştiriciliğinde ciddi bir üretim merkezine dönüşecektir. Program kapsamında birçok başlık bulunuyor. Bu alanda odalarımız ve birliklerimiz de gerekli koordineyi sağlayarak ilimizin planlı kalkınmasında önemli bir rol oynayacaktır. Bu büyük bir fırsattır ve bu fırsatı hep birlikte en iyi şekilde değerlendireceğimize inancım tamdır” açıklamasında bulundu.

 COŞKUN; “VALİLİK BÜNYESİNDE İRTİBAT BÜROLARI AÇILACAK”

Bingöl'ün, Avrupa Birliğinin aday ve potansiyel aday ülkelere adaylık sürecinde destek olmak amacıyla oluşturduğu Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPARD) kapsamına alınmasını ve TKDK Temsilciliği'nin kurulacak olmasının önemine dikkat çeken AK Parti Bingöl Milletvekili Adayı Av. Furkan Ufuk Coşkun ise şunları söyledi;

“Söz konusu program ile ilgili ilk etapta Bingöl Valiliğimiz bünyesinde TKDK irtibat büroları oluşturulacak. Daha önceki bazı programlarda yüzde 50'ye varan destekler söz konusuydu ancak IPARD-3 ile bu hibe oranı yüzde 70'lere çıkmaktadır. Atık yönetimi, döngüsel ekonomi, yenilenebilir enerji konularını içeren yatırımlara ekstra yüzde 10 hibe oranı verilecektir. Bu da ciddi bir orandır. Çiftçilerimizin doğru yatırımları sayesinde ilimizde tarım ve hayvancılık alanında önemli bir ivme kazanacaktır. El birliğiyle ilimize katma değer kazandıracak projelerin uygulanmasını sağlayacağız. Bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum.”

 HANGİ ALANDA YATIRIM YAPILABİLECEK?

Bingöl'de İl Temsilciliği'nin kurulmasıyla yatırımcıların İPARD-3 kapsamında başvuruda bulunabileceği destek programlarına ilişkin detaylar şu şekilde sıralandı;

Yatırım Konuları;

1) Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar,

2) Üretici Guruplarının Oluşturulmasına Yönelik Destek,

3) Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar,

4) Tarım-Çevre İklim ve Organik Tarım Tedbiri,

5) LEADER Yaklaşımı Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması,

6) Kırsal Kamu Altyapılarına Yapılacak Yatırımlar,

7) Tarımsal Çeşitlendirme ve İş Geliştirme,

8) Becerilerin ve Yeteneklerin Geliştirilmesi,

9) Teknik Yardı,

10) Danışmanlık Hizmetleri

11) Ormanların Oluşturulması ve Korunması,

12) Finansal Araçlar,

13) Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme,

Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılır?

 Kimler Başvurabilir?

Bu tedbirin yararlanıcıları, kamu tüzel kişilikleri hariç, ulusal kanunlarca tanınmış, Ulusal Çiftçi Kayıt Sistemi veya Ulusal Hayvan Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan gerçek kişiler ve tüzel kişilerdir. Gerçek kişiler 18 yaşını doldurmuş olmalı ve 65 yaşından büyük olmamalıdır.

Destekleme Oranları: Proje kapsamında destek oranı, uygun harcama tutarının yüzde 50- yüzde 70'i arasında değişmektedir.

Projelerin İzleme Süresi: Projelerin izleme süresi 5 yıldır.

KDV Muafiyeti: Tüm projelerde yüzde 18 KDV muafiyeti uygulanmaktadır.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum