Advert
as

SİLİKOZİS'E BİR KURBAN DAHA!

SİLİKOZİS'E BİR KURBAN DAHA!

Bingöl'ün Karlıova İlçesi Taşlıçay Köyünde Dört çocuk babası silikozis hastası Gökhan Dinler (40), İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Böylece bu hastalıktan ölenlerin sayısı 28'e yükseldi.

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nin Taşlıçay Köyü'nden İstanbul'a gidip 1990-2000'li yıllar arasında kot kumlama atölyelerinde çalıştıktan sonra akciğer hastalığı Silikozis'e yakalanan işçilerden dört çocuk babası 40 yaşındaki Gökhan Dinler, hayatını kaybetti.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dinler'in cenazesi, Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde defnedilecek. Dinler ile birlikte, ilçede bu hastalıktan dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 28'e yükseldi. 

 “KOTLAR BEYAZLADI AMA ONLARIN HAYATI KARARDI”

Silikozis hastalarıyla yakından ilgilenip tedavilerinde büyük emek harcayan eğitim ve toplum gönüllüsü Semiramis Karaarslan, bugün yaşanan kayıpla ilgili açıklamasında; “Yıllar geçiyor ve merdiven altı sigortasız çalıştırılan kot kumlama işçisi silikozis hastalarımız bir bir yaşama veda ediyor, acı dolu serüvenleri tam da unutulmaya yüz tutmuşken, gençliklerine doyamadan giderken, bir kez daha hatırlıyoruz onları ve yaşadıkları dramlarını.” Dedi.

 “Bugün 1 Mayıs Emeğin ve Dayanışmanın günü ve biz bu farkındalık gününde bir işçiyi, emekçiyi, silikozis hastası canımızı daha kaybetmenin acısını yaşıyoruz” diyen Karaarslan şunları söyledi: “Bugün, sigortasız, merdiven altı Esenyurt Atölyesinde hiçbir önlem alınmadan çalıştırılan silikozis hastalarımızdan Gökhan Dinler'i İstanbul'da kaybettik. Kayınbiraderi, o da Gökhan gibi silikozis hastalarımızdan Mahmut Aydar, cenazenin Salı günü Taşlıçay köyünde toprağa vereceklerini paylaştı. Kotlar beyazladı ama onların hayatı karardı. Yaşları 11, 9, 7 ve 7 aylık dört kızının yetim kalışını hüzünle paylaştı. Bizler var oldukça Gökhan'ımızın gözü arkada kalmasın. Ailemizin acısını paylaşıyor, sabır ve cennet mekânı olsun diliyorum.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum