Advert
as

ÖĞRENCİLERİ İÇİN KALEME ALDIĞI KİTAPTAN DENEME SINAVI YAPILDI

ÖĞRENCİLERİ İÇİN KALEME ALDIĞI KİTAPTAN DENEME SINAVI YAPILDI

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine giren genç öğretmen Yazar Muhammed Bayşu'nun kaleme aldığı kitaptan görev yaptığı özel okulda seviye belirleme sınavı yapıldı.

Bingöl'de özel bir lisede görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Muhammed Bayşu'nun kaleme aldığı kitaptan okul idaresi okulda öğrencilere ilgili kitaptan ödüllü deneme sınavı yaptı.

 Öğrencileri ile sıkı bir ilişkisi olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Muhammed Bayşu, hem çocukları eğitiyor hem de temel İslami bilgiler noktasında kendisinin kaleme aldığı kitabı öğrencilere hediye ederek öğrencilerin bilgilerinin doğru ve kalıcı olmasını sağlıyor. Genç öğretmen Bayşu'nun yazdığı kitaptan okul öğrencilerine seviye tespit sınavı yapıldı.

 Bayşu'nun kaleme aldığı kitap 100 sayfadan oluşmakta. İçeriğinde Allah'ın sıfatları, Esma-ül Hüsna, İslami kavramlar, fıkıh konuları, farz ibadetler farzları ve sünnetleri ile beraber açıklaması,  adap ve edep konuları, Kuran'da adı geçen peygamberler ve kıssaları ile birlikte kısaca bilgilendirilmekte.  Cennetle müjdelenen sahabeler de konu edinildiği kitap yine İslami sözlük bölümü de soru cevap şeklinde yer aldığı konulardan oluşuyor.

 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Muhammed Bayşu'nun kaleme aldığı 'İslami şuur yolunda pratik bilgiler' adlı kitap öğrencilerden tam not aldı. Okul idaresinin de ilgili kitaptan öğrencilere yönelik ödüllü deneme sınavı yaptı. Kitaptan sorumlu olunan sınavda lise öğrencilerinin katılım gösterdiği sınav 80 dakika sürdü. Kaleme aldığı kitap ve sınavla ilgili okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Muhammed Bayşu da açıklamalarda bulundu.

 Kitabın temel dini bilgiler içerdiğini aktaran Bayşu, Eğitim öğretim sezonunun açılmasıyla kitabı yazmaya başladığını aktaran Bayşu, kitabı yazmadaki amacın öğrencilerin dini bilgilerdeki eksiklilerini tamamlamada yardımcı olması olduğunu aktardı. Kitabı tüm öğrencilere ücretsiz dağıttıklarını aktaran Bayşu, kitabın yayına girmesi sürecinde gerek okul idaresi, gerek öğretmenler, öğrenciler ve maddi manevi katkı sunan tüm dostlarına ve sponsorlarına teşekkür etti.

 "KİTABI OKUYAN ÖĞRENCİ VE VELİLERDEN OLUMLU DÖNÜŞLER ALDIK"

Muhammed Bayşu,  ""Öğrencilerin manevi gelişimine katkı sunma adına bu çalışmayı uygun gördüm. Bu vesile ile 'İslami şuur yolunda pratik bilgiler' adlı kitabımızı yazmaya başladık. Hamdolsun Allah bizlere bitirmeyi nasip etti. Bizler de yılbaşından sonra bu kitabı öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıttık. Öğrencilerimizden olumlu dönütler aldık, özellikle veliler tarafından güzel mesajlar aldık. Bu durum bizi ziyadesiyle mutlu ve motive etti. Bizler de bu kitap üzerinden bir seviye belirleme sınavı düzenlemek istedik. Hamdolsun sınavımızı yaptık. Allah nasip ederse ilk beşe giren öğrencilerimize birinciye çeyrek altın olmak üzere çeşitli hediyeler takdim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 "SINAVA 600 ÖĞRENCİ KATILDI"

Bayşu, "Seviye belirleme sınavına 9, 10 ve 11'inci sınıflar olmak üzere toplamda 600'e yakın öğrencimiz sınava girdi. Rabbim hepsinden razı olsun hepsine başarılar diliyorum." dedi.

 "ÖĞRENCİLERİMİZİN DÜNYASINI İNŞA EDERKEN AHİRETLERİNİ DE UNUTMAMAMIZ LAZIM"

Bu sınavdaki ve hazırlanan kitaptaki ana gayemiz, öğrencilerin dünyalarını inşa ederken ahiretlerini de unutmamaktır diyen Bayşu, "Allah nasip ederse öğrencilerimizin ahiretlerini de imar edeceğiz inşaallah. Hedefimiz bu doğrultudadır. İnşaallah Allah bizlere muvaffakiyetler nasip eder. Allah Resulu aleyhisselamın güzel bir hadisi var; 'İlim öğrenmek Müslüman her erkek ve kadına farzdır.' Bizler de farziyeti noktasında abdest, namaz ve oruç gibi ibadetleri öğrencilerimize öğretirken olumlu dönüşler aldığımızda ciddi anlamda mutu oluyorduk. Bazı öğrencilerin bize gelip, 'hocam biz yanlış abdest alıyorduk meğer ancak bu kitabı okuduktan sonra doğru bir şekilde abdest almaya başladık. Abdestin erkanlarını, farz ve sünnetlerini karıştırırdık ancak bu kitap sayesinde öğrendik' dediklerinde bu tarz olumlu dönütler alınca mutlu oluyorduk. Motive olunca da öğrencilerimize daha faydalı olabilmek için gayret ediyorduk." dedi.

 Bayşu son olarak, "Özellikle bu kitabın yazılma ve dağıtım aşamasında, bu sınavın düzenlenmesinde bizlere her türlü maddi ve manevi desteğini sağlayan okul idaresine teşekkür ediyorum. Bu konuda bizlere yardımcı olan kıymetli meslektaşlarıma, hocalarıma şükranlarımı sunuyorum. Yine bu kitabı sahiplenen, okuyan ve çalışan öğrencilerime de ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Rabbim hepsinden razı olsun. Kitap ve sınav noktasında bizlere sponsor olan kardeşlerime ve abilerime de teşekkür ediyorum. Rabbim onlardan razı olsun. Rabbim bu hayırlarını sadaka- cariye olarak dünyada da ahirette de karşılarına çıkarsın inşallah." şeklide konuştu.  

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum