Advert
as

“BİNGÖL HAYVANCILIK SEKTÖRÜNDE SÖZ SAHİBİ OLACAK”

“BİNGÖL HAYVANCILIK SEKTÖRÜNDE SÖZ SAHİBİ OLACAK”

“Bingöl’ün, Karlıova’nın hayvancılık, besicilik potansiyelini biliyorum ve ona göre projeler üretiyorum. Karlıova Et Entegre Tesisi şehrimizin, sektörde öne çıkmasını, markalaşmasını sağlayacaktır”

Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı Fesih Zeki Mert, Bingöl’ü hayvancılık sektöründe söz sahibi olacak projeleri bulunduğunu belirterek, Karlıova Et Entegre Tesisi Projesinin şehrin sektörde öne çıkmasını, markalaşmasını sağlayacağını kaydetti.

 Mert, seçim çalışmaları çerçevesinde Bingöl ve ilçelerini köy köy, mahalle mahalle gezerek, vatandaşlara hazırladığı projelerini anlatarak, desteklerini istiyor.

 Fesih Zeki Mert, Hesarek Kayak Merkezi Projesi, Hobi Bahçeleri ve Deprem Sonrası Yaşam Merkezi gibi projelerinin yanı sıra en önem verdiği projelerinden birinin de Karlıova Et Entegre Tesisi Projesi olduğunu söyledi.

 Bingöllülerin çalışmak için gurbete gittiğini, bu durumun kendisini üzdüğü gibi şehrin beşeri sermayesi olan insan gücünün de heba olmasına neden olduğunu anlatan Mert, Bingöllüleri memleketinde tutacak projelere öncelik verdiğini söyledi.

 Projelerinin tamamen istihdam yaratmaya, yatırım çekmeye öncelik tanıdığını dile getiren Fesih Zeki Mert, Bingöl ve bölgenin hayvancılık potansiyeline dikkati çekerek bu potansiyelin doğru projelerle maksimum şekilde kullanacaklarını kaydetti.

 Karlıova Et Entegre Tesisi ile bölgedeki hayvancılık faaliyetlerinin artmasına ve bu sektörün gelişmesine katkı sağlayacaklarını belirten Fesih Zeki Mert, bu tesiste hayvancılık faaliyetleri için gerekli olan kesim, işleme, ambalajlama ve depolama gibi işlemlerin gerçekleştirileceğini anlattı.

 Fesih Zeki Mert, Karlıova Et Entegre Tesisinin istihdam ve gelir artışı sağlayacağının altını çizerek, “Bingöl’ün, Karlıova’nın hayvancılık, besicilik potansiyelini biliyorum ve ona göre projeler üretiyorum. Karlıova Et Entegre Tesisi şehrimizin, sektörde öne çıkmasını, markalaşmasını sağlayacaktır” dedi.

Bölgedeki hayvan sayısının artırılması için çeşitli teşvikler sağlanacağını, sektöre yatırım yapmak isteyen kişilerin cesaretlendirilerek, bölgedeki hayvan sayısının artmasına yardımcı olacağını belirten Mert, “Bingöllüleri hayvancılık sektöründe destekleyerek, Türkiye’nin besicilik alanında yaşadığı sorunları da çözüme kavuşturacağız. Bingöl’ü canlı hayvan ve karkas et piyasasında söz sahibi olacak bir konuma getireceğim” diye konuştu. 

 Hayvancılık ürünlerinin pazarlama ve ihracatı için de projeleri bulunduğunu kaydeden Fesih Zeki Mert, “Yeter ki Bingöllüler desteklensin. İnanıyorum ki Bingöllü hemşerilerim cesaretlendirilince bölgedeki hayvancılık faaliyetlerini de geliştirecek, şehrinin ve ülkesinin ekonomisine katkı sağlayacaktır” ifadesini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum