Advert
as

VALİ EKİNCİ’DEN ‘ENGELLİLER HAFTASI’ MESAJI

VALİ EKİNCİ’DEN ‘ENGELLİLER HAFTASI’ MESAJI

Vali Kadir Ekinci, '10-16 Mayıs Engelliler Haftası 'dolayısıyla mesaj yayınladı. Ekinci, mesajında, engelli kardeşlerimizin kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan herkes gibi başarılı ve üretken olabileceklerini söyledi.

Vali Ekinci mesajında, "Engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın daha da artması, sosyal ve ekonomik yönden karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek ve bu sorunlara çözüm üretmek amacıyla ülkemizde ve dünyada her yıl 10-16 Mayıs tarihleri “Engelliler Haftası” olarak kutlanmaktadır. Doğuştan veya sonradan engelli olmak, hiç kimsenin kendi isteği ile olan bir durum değildir. Gelecekte başımıza nelerin gelebileceğini bilemeyiz. Bugün için sağlam bir vücuda, sağlıklı bir bedene sahip olabiliriz ama yarınlarda yaşayabileceğimiz bir kazadan dolayı engelli olma ihtimalimiz daima mevcuttur." ifadelerini kullandı.

 Ekinci, "Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın bizim bir gerçeğimiz, bizim bir parçamız olduklarını kavramak ve buna göre tavır geliştirmek zorundayız. Onlar adına empati yaparak düşünmeli ve hareket etmeliyiz. Bunu yapabildiğimiz zaman, engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri ortadan kaldırabilir ve onların yaşamlarını kolaylaştırabiliriz. Engelli kardeşlerimiz kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan herkes gibi başarılı ve üretken olabildiklerini,  spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına kadar her alanda kanıtlamışlardır. Engelli kardeşlerimizin önünde bulunan engel ve eşitsizlikleri ortadan kaldırmak ve onların eğitimle, istihdamla daha üretken olmalarını sağlayarak toplumsal hayata katılımlarını sağlamak hepimizin ortak gayesidir. “Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için” diyen Yunus Emre gibi biz de ürettiğimiz bütün işlerde sevgiyi esas alıyor ve asıl engelin “sevgisizlik” olduğuna inanıyoruz. Onun için diyoruz ki; “asıl engel kalplerdeki, zihinlerdeki sevgisizlik engelidir.” Bu duygu ve düşüncelerle; beraber yaşadığımız, aynı havayı teneffüs ettiğimiz, aynı çevreyi paylaştığımız tüm engelli kardeşlerimin haftalarını kutluyor, engelsiz bir hayat dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kaydetti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum