Advert
as

YARDIMCI KAYNAK KİTAP DAĞITIMINA BAŞLANDI

YARDIMCI KAYNAK KİTAP DAĞITIMINA BAŞLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından LGS ve YKS sınavlarına girecek öğrenciler için hazırlanan 30 milyon yeni yardımcı kaynak kitap, Bingöl ve ilçelerde ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı.

Bingöl’de sınavlara girmeye hazırlanan öğrenciler için gönderilen yeni yardımcı kaynak kitaplar okullarda dağıtılmaya başlandı.

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından LGS ve YKS sınavlarına girecek öğrenciler için hazırlanan 30 milyon yeni yardımcı kaynak kitap, ücretsiz olarak dağıtılıyor. Bu kapsamda sınavlara girmeye hazırlanan öğrenciler için gönderilen yeni yardımcı kaynak kitaplar okullarda dağıtılmaya başlandı.

 İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Müdür Yardımcısı Abdülhaluk Çakan ve Şube Müdürü Selahattin Akıncı ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığınca ücretsiz olarak gönderilen yeni yardımcı kaynak kitapları Mevlana Kız Anadolu Lisesinde öğrencilere, 'Liselere Geçiş Sistemi' kapsamında yapılacak Merkezi Sınav ile Yükseköğretim Kurumları Sınavlarına hazırlanan 8 ve 12 Sınıf öğrencilere dağıttı.

 Yardımcı kaynak kitap setleri deneme sınavları, soru bankaları ve konu pekiştirme testlerinden oluşuyor.

Yardımcı kaynak kitapların dağıtımı sonrasında öğrencilerle bir süre sohbet eden İl Bingöl Millî Eğitim Müdürü Kadri Engin, “Yaklaşan sınav öncesi, Bakanlığımızın siz öğrencilerimizin istifadesine sunduğu bu kaynak kitaplardan, en üst seviyede faydalanmanızı diliyoruz. Deneme sınavları ve konu pekiştirme testlerinden oluşan bu kaynak kitaplar, sınavda karşınıza çıkacak olan soru tarzları hakkında eminim ki sizlere yol gösterici olacak, başarınıza katkı sağlayacaktır. Hepinize şimdiden muvaffakiyetler diliyorum.” dedi.

 Engin, "Bakanlığımız, okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla ders itaplarının yanında yardımcı kaynak kitapları da ücretsiz olarak öğrencilerimize ulaştırmaya devam ediyor. Okulların açıldığı ilk gün, İlimizde ders kitaplarının yanında yardımcı kaynak itapları da öğrencilerimize ulaştırıldı. Şimdi de YKS ve LGS'ye girecek olan öğrencilerimizin hem sınava hazırlık süreçlerine destek olmak hem de derslerine yardımcı olmak amacıyla Bakanlığımızca hazırlanarak ilimize gönderilen ücretsiz yeni yardımcı kaynak kitapları, İl genelinde okullarımızda öğrencilerimize dağıtıyoruz. Öğrencilerimizin istifade edeceklerine inanıyor, sınavlarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum