Advert
as

15 ZAZACA ÖĞRETMENİ ATANDI

15 ZAZACA ÖĞRETMENİ ATANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törende 45 Bin öğretmenin ataması yapıldı. Bu kapsamda 15 Zazaca öğretmeni de atanırken, 15 öğretmenden 5'i Bingöl'e, 4'ü Diyarbakır'a, 3'ü Tunceli'ye, 1'i Şanlıurfa'ya, 2'si de Şırnak'a atandığı öğrenildi.

15 Zazaca öğretmenin ataması konusunda değerlendirmelerde bulunan Bingöl Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Zazaki Vir Yayınları ve Vir Dergisi Editörü, Millî Eğitim Bakanlığı Zazaki ders kitapları yazar ve editörü Murat Varol, atamaların çoğunlukla Halk eğitim merkezlerine yapılmasının gerekçesini açıkladı ve “Seçmeli Ders” olarak tercihin artması gerektiğini belirtti.

 Varol, şunları söyledi: “15 Zazaca öğretmeninden 10 tanesi halk eğitim merkezlerine atandı, okullara yerleştirilmedi. Çünkü okullarda norm kadro yoktu. Yani bakanlık norma göre hareket etseydi Zazaca'ya sadece 5 kadro vermesi gerekirdi.  Bakanlık, ilk defa halk eğitim merkezlerine öğretmen ataması yapmış oldu, diğer branşlar için böyle bir şey yok.  Yıllardan beridir söylediğimiz nokta aynı, ders seçilsin, sonra norm oluşsun ki bakanlık atama yapabilsin”

 Öğretmenlerin yerleri veya okulları şu şekilde:

1-Bingöl Merkez Turgut Özal Ortaokulu

2- Bingöl Merkez Halk Eğitim Merkezi

3- Bingöl Solhan Halk Eğitim Merkezi

4- Bingöl Genç Halk Eğitim Merkezi

5- Bingöl Adaklı Halk Eğitim Merkezi

6- Diyarbakır Çermik Şehit Ömer Yaman Ortaokulu

7- Diyarbakır Çermik Örenkuyu Ortaokulu

8- Diyarbakır Çermik Halk Eğitim Merkezi

9- Diyarbakır Lice Mehmet Toprak Halk Eğitim Merkezi

10- Tunceli Merkez Halk Eğitim Merkezi

11- Tunceli Ovacık Halk Eğitim Merkezi

12- Tunceli Merkez Hürriyet Ortaokulu

13- Şanlıurfa Siverek Halk Eğitim Merkezi

14- Şırnak Merkez Toptepe Ortaokulu

15- Şırnak Merkez Halk Eğitim Merkezi

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum