Advert
as

ARAKONAK BELDESİ’NDE SEL ÖNLEME ÇALIŞMALARI

ARAKONAK BELDESİ’NDE SEL ÖNLEME ÇALIŞMALARI

Elazığ Orman Bölge Müdürü M. Salih Çetiner ve beraberindeki heyet, Arakonak Beldesinde Sel Kontrol Uygulama Sahasında incelemelerde bulundu.

Sel tehlikesi altında bulunan Solhan Arakonak Beldesi Sel Kontrol Uygulama Sahasında teknik elemanlarca incelemelerde bulundu.

Elazığ Orman Bölge Müdürü M. Salih Çetiner, Bölge Müdür Yardımcısı M. Necat Seyhan, Ağaçlandırma Şube Müdürü Akan Pınar, Bingöl Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü ve Solhan Orman İşletme Şefi Mehmet Döner ve teknik elemanlar ile birlikte Arakonak Beldesi Yukarı Havza Sel Kontrol Projesini yerinde incelendi.

Arakonak Sel Kontrol Uygulama Sahasında 12.000 metre taş kordon duvar, 1000 m³ kuru duvar ve 400 metre galvanizli kafes tel eşik gibi sınai tesis çalışmaları yapılacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Solhan Orman işletme Şefi Mehmet Döner “2023 yılı Sel Kontrol Programı kapsamında, Arakonak Beldesi’nde Arakonak Sel Kontrolü uygulama sahasında çalışmalara başlanıldı. 1000 ha alana sahip çalışma sahasına taş kordon, kuru duvar eşik ve galvanizli kafes tel eşik yapılacaktır. Ayrıca Bölge Müdürümüz M. Salih Çetiner Arakonak Beldesini ziyaret ederek beldede bulunan çocuklara şapka ve kalem hediye etti.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum