Advert
as

BİNGÖL ÇİLEĞİNDE HASAD VAKTİ

BİNGÖL ÇİLEĞİNDE HASAD VAKTİ

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Burhan Bahardır,“Yıllık dönüm hasadı 3 ton ve üzeri olan Bingöl Çileği Şuan kilosu 30-35 TL civarında manavlarda ve marketlerde satılıyor.” dedi.

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında hayata geçirilen “Kapama Çilek Bahçesi” uygulamalarından yararlanan çiftçiler yılın ilk mahsullerini almaya başladı.

 Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, Bingöl'de son 5 yılda 6 dönümü sera altı olmak üzere toplam 100 dönüm arazi üzerinde çilek yetiştiriciliğinin desteklendiğini belirterek şunları söyledi:

“Proje kapsamında çiftçilere fide ve örtü mat naylonu hibe ediliyor. Çiftçi de sulama sistemini kurup 5 yıl süreyle bu projeyi uygulamakla mükellef. Seralardaki hasat devam ediyor. Tarlalarda ise çiçek açmış, meyve tutmuş ama sıcaklığın artmasını bekliyoruz. Mayıs sonuna doğru hasat başlayacak inşallah. Bugün seralardaki dördüncü hasat dönemini hasadı yerinde gördük ve eşlik ettik. Buranın daha az kayıp, daha iyi verim ve daha erken hasatla mali geliri arttırma gibi avantajları bulunuyor. Yıllık 1 dönümdeki verimlilik oranı 3 ton civarında. Daha fazla hasat yapan üreticilerimiz de var. “

 Dışarıdan gelen çileklerin yanı sıra çevre illerde aynı fidelerle yetiştirilen çileklere oranla Bingöl çileğinin tat ve aromasının çok iyi olduğunu vurgulayan Bahadır; “Bingöl'deki gece-gündüz sıcaklık farkları bu anlamda etkili bir husus. Bingöl çileği aroma bakımından çok iyi ve tercih edilen bir ürün. Bu projeyi daha da yaygınlaştırmak ve Bingöl'de önemli bir üretim kolu haline getirmek için çalışmalarımız devam ediyor.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum