Advert
as

DSİ GENEL MÜDÜRÜ BALTA’DAN VALİ EKİNCİ’YE ZİYARET

DSİ GENEL MÜDÜRÜ BALTA’DAN VALİ EKİNCİ’YE ZİYARET

Devlet Su İşleri (D.S.İ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, beraberindeki heyet ile birlikte Bingöl Valisi Kadir Ekinci’yi makamında ziyaret etti.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, beraberindeki heyet ile birlikte Vali Kadir Ekinci’yi ziyaret etti.

Belediye Başkanı Erdal Arıkan’ın da katıldığı ziyarette Genel Müdür Balta’ya Strateji Geliştirme Daire Başkanı Halis Bostan, İçmesuyu ve Atık Su Daire Başkanı Göktuğ İlter, Destekleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Cengiz Kutsal, DSİ 9. Bölge Müdürü Sabahattin Şancı ve DSİ 94. Şube Müdürü Zeki Erdem eşlik etti.

BAHÇE VE KAYNAK KÖYLERİNDEN İÇME SUYU ALINIP SULAMA GÖLETLERİ YAPILACAK

D.S.İ.’nin Bingöl’de yürüttüğü çalışmalar ve gerçekleştirdiği projelerin değerlendirildiği ziyarette Bingöl merkezin içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla Karlıova İlçesi Bahçe ve Kaynak köylerinden temin edilecek membaların durumuna ilişkin konuşan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Karlıova Bahçe ve Kaynak Köyü’ndeki kaynaklardan alınacak içme suyu hattı ve o köylerdeki sulama göletlerinin yapılması işlerinin planlama ihalesi yapılmış, süreç devam ediyor. Buradan, köylerimize gölet müjdesini vermiş olalım. Yakın zamanda yapım ihalesi aşamasına getirerek çalışmalarımıza başlamayı hedefliyoruz” dedi.

“MİLLET BAHÇESİ’NDE DERE İMALATINA HAFTAYA BAŞLIYORUZ”

Çapakçur Çayı’nın projesi ihalesinin yapıldığını ve ödenek hususunda sorun olmayacağını ifade eden Genel Müdür Balta; “Millet Bahçesi Projesi’ndeki dere kısmının imalatlarının bu yıl tamamlanması talimatını verdik. Müteahhit bir hafta içinde çalışmalarına başlayacak inşallah” diye konuştu.

“MİKROHAVZA PROJELERİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI”

Yamaç Göleti, Genç Sulaması ile Çapakçur-Genç Lediz ve Ilıcalar mikrohavzası sulama projeleri ihalelerinin yapıldığını da söyleyen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Buraların inşa kısmı TOKİ kapsamında yer alıyor. Çalışmalara başlandı, hazırlıklar sürüyor. Ödenek sorunumuz yok. Müteahhitlerimizden beklentimiz, işleri sağlam, projeye uygun ve hızlıca hayata geçirmeleridir” diye konuştu.

 Ayrıca ihalesi yapılan 9 adet taşkın koruma işinde çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Balta, bu sene programa alınan 5 adet taşkın koruma işinin de ihale aşamasında olduğunu sözlerine ekledi.

 VALİ EKİNCİ TEŞEKKÜR ETTİ

DSİ’nin Bingöl’de önemli çalışmalar yürüttüğünü belirterek nazik ziyaretlerinden dolayı DSİ Genel Müdürü Balta ve berberindeki heyete teşekkür eden Vali Ekinci, özellikle Karlıova Bahçe ve Kaynak köylerinde yapılacak sulama göletlerinin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirtip teşekkür etti.

 Bingöl’deki sorunların çözümü ve ihtiyaçların karşılanması için her daim destek olduklarını, olmaya da devam edeceklerini kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, misafirperverliklerinden dolayı Vali Kadir Ekinci’ye teşekkür etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum