Advert
as

ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Bingöl Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde çeşitli etkinlikler düzenlendi

10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Bingöl Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde ilk defa etkinlikler düzenlendiğini ifade eden Bingöl belediyesi Engelsiz yaşam merkezi Koordinatörü Bahattin Tüz, 10-16 Mayıs engelliler haftası kutlama değil, farkındalık oluşturma haftası olduğunu söyledi.

10-16 Mayıs engelliler haftası kutlama değil, farkındalık oluşturma haftası olduğunu dile getiren Tüz, engelli vatandaşların yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Bugün; toplumda engelli bireylere karşı duyarlılık ve farkındalık kazandırmak, insan haklarının tam ve eşit ölçüde uygulanmasını sağlamak amacıyla bizim için önemli bir haftadır, Engelli bireylere, uygun ortamlar sunulduğunda eğitim, sanat, kültür ve spor alanında nice başarılara imza attığı bilinmektedir.

Bugün yapılan etkinlikte merkezimizin gündüz bakım ve rehabilitasyon merkezine gelen ve kurslarımıza katılan engelli kardeşlerimiz ve hocalarımız tarafından İp – baskı çalışması halk oyunları gösterimi, şiir dinletisi ve müzik şöleni etkinlikleri yapılmıştır.

Programımıza Belediye Başkanımız Sayın Erdal Arıkan, ile beraber bir çok kamu kurum müdürlerimiz, sivil toplum kuruluşu başkanımız, Rehabilitasyon merkezlerimiz ve engelli aileleri katılmışlardır.

 Ayrıca anneler gününün etkinliğimize dek gelmesi vesilesi ile engelli annelerimize Belediye başkanımız Sayın Erdal Arıkan tarafından annelerimize karanfil takdim edilmiştir.

Programımıza katılan ve katkı şuan Bingöl engelliler kültür yardımlaşma ve dayanışma derneğine, Aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğüne ve Halk eğitimi merkezi müdürlüğüne teşekkür ederiz. 3 bin metrekare alana kurulmuş engelsiz yaşam merkezimiz hali hazırda, Giyim kursu, Halk oyunları kursu, Gitar kursu, Bağlama Kursu, Resim Kursu ve Piyano Kursu açılmıştır.

 Burada, 10 bilgisayar, 5 dikiş makinası, 25 adet bağlama, 20 adet gitar, 4 adet piyano, 10 adet satranç takımı, 3 adet masa tenisi, 1 adet langırt, 1 adet hava hokeyi, tiyatro salonumuz, 2 bin kitaplık kütüphane, 50 kişilik toplantı salonu, 100 kişilik konferans salonu, aktif spor alanı ile hizmete girmiştir.” 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum