Advert
as

PAS HASTALIKLARINA KARŞI ÇİFTÇİLER UYARILDI

PAS HASTALIKLARINA KARŞI ÇİFTÇİLER UYARILDI

Bingöl Tarım İl Müdürlüğü ekinlerde ve bitkilerde septoria ve buğdayda pas hastalıklarına karşı uyarılarda bulundu.

Ekinlerde ve bitkilerde septoria ve buğdayda pas hastalıklarına karşı Bingöl Tarım İl Müdürlüğü, uyarılarda bulundu.

Konuyla ilgili Bingöl Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Değerli çiftçilerimiz, yaptığımız arazi kontrolleri neticesinde son zamanlarda ilimizde yaşanan yağışlar sonrası hububat ekili alanlarda septoria ve buğdayda pas hastalıklarına rastlanmaya başlanmıştır. İlaçlama için en doğru zaman bayrak yaprağının tamamen açıldığı kın döneminin sonu veya başak çıkışı öncesidir. Ancak burada çok geç kalmamak gerekir. Ayrıntılı bilgi için İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurunuz.” ifadeleri yer aldı.

Yapraklarda çok sayıda piknidyum ve esiyum meydana gelir. Esiyumlarda oluşan esiyosporlar rüzgarla dağılarak buğday bitkilerini enfekte eder ve sonra oluşan üredosporlarla yeni enfeksiyonlara neden olur. Genellikle yapraklarda görülür ve bu nedenle “Yaprak pası” olarak da isimlendirilir.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum