Advert
as

ÇİFTÇİLERE 51 BİN ADET SEBZE FİDESİ DAĞITILDI

ÇİFTÇİLERE 51 BİN ADET SEBZE FİDESİ DAĞITILDI

Solhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından atıl arazilerin etkin kullanımını artırmak ve tüketicinin daha ucuz sebze tüketmesini sağlamak amacıyla çiftçilere yüzde 75 hibe ile 51 bin adet sebze fidesi dağıtıldı.

Solhan Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" (TAKEP)" ve “Bingöl Küçük Aile İşletmeleri Sebze Üretiyor Projesi" kapsamında çiftçilere %75 hibeli 51 bin adet domates, biber ve patlıcan fidesi dağıttı.

Solhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü önünde yapılan fide dağıtım törenine İlçe Müdürü İrfan Bozkurt,  teknik personel ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Fide dağıtım töreninde konuşan İlçe Müdürü İrfan Bozkurt; “İlçemizde yerinde üretim yapmak, sebze maliyetlerini düşürmek, tüketicilerimizin ucuz ve sağlıklı gıdaya ulaşması amacıyla atıl kalan tarım arazilerimizde sebze üretiminin yaygınlaştırılması projesi çerçevesinde 20 bin 200 domates, 18 bin 800 biber, 12 bin patlıcan olmak üzere toplam 51 bin adet fidemizi çiftçilerimize dağıttık. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından yüzde 75 hibe ile verilen 1. sınıf sertifikalı domates, biber ve patlıcan fidelerimiz ile 36 dekarlık bir alanda üretim yapılacak. Bizler ekimden sonra yine çiftçilerimizle birlikte sahada olacağız. Kendilerine teknik anlamda her türlü desteği de vermeye devam edeceğiz. Ben bu desteklemenin, bu verilen hizmetlerin çiftçilerimize bolluk ve bereket getirmesini diliyorum, hayırlı olsun." Dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum