Advert
as

KÖYDES'TEN ASLAN PAYINI GENÇ İLÇESİ ALDI

KÖYDES'TEN ASLAN PAYINI GENÇ İLÇESİ ALDI

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi'ne (KÖYDES) yönelik Yüksek Planlama Kurulu kararının ayrıntıları belli oldu. En fazla ödenek Genç'e ayrılırken 2’nci sırada Bingöl Merkez İlçe, 3’üncü sırada Karlıova, 4’üncü sırada ise Solhan’a ödenek ayrıldı.

2023 Yılı KÖYDES Projeleri kapsamında Yüksek Planlama Kurulu kararı çıktı. Karara göre Genç ilçesine bağlı köylerde içme suyu projeleri, yol projeleri, küçük ölçekli sulama projeleri ve benzeri işlerde kullanılmak üzere toplam 22 Milyon 548 Bin TL'lik bir ödenek tahsis edildi.

 Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi'ne (KÖYDES) yönelik Yüksek Planlama Kurulu kararının ayrıntıları belli oldu. Buna göre Bingöl'e tahsis edilen ödeneğin Bingöl Merkez ilçeye 22 milyon 393 Bin tahsis edilirken Genç ilçesi içi ise 22 Milyon 548 TL, Karlıova İlçesine 12 milyon 724 Bin TL, Solhan İlçesine 10 milyon 543 Bin TL tahsis edildiği öğrenildi. Tahsis edilen ödeneğin ağırlıklı olarak ilçeye bağlı köylerde içme suyu projeleri, yol projeleri, küçük ölçekli sulama projeleri ve benzeri işlerde kullanılacağı öğrenildi.

 Bingöl Merkez ve bağlı ilçelere aktarılan ödeneğin şu şekilde;

 

Genç İlçesi                         : 22 milyon 548 Bin

Bingöl Merkez İlçe             : 22 milyon 393 Bin

Karlıova İlçesi                    : 12 milyon 724 Bin

Solhan İlçesi                       : 10 milyon 543 Bin

Adaklı İlçesi                        : 8 milyon 871 Bin

Kiğı İlçesi                             : 6 milyon 180 Bin

Yayladere İlçesi                   : 3 milyon 611 Bin

Yedisu İlçesi                               : 2 milyon 233 Bin

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum