Advert
as

ÇİFTÇİLERE YÜZDE 50 HİBELİ TOHUM DAĞITILDI

ÇİFTÇİLERE YÜZDE 50 HİBELİ TOHUM DAĞITILDI

Bingöl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere 47 ton yonca, macar fiği ve yem bezelyesi tohumu ile 650 torba silajlık mısır tohumu dağıtıldı.

Bingöl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 2023 yılı bahar döneminde ‘Çayır Islah ve Amenajman Projesi’ kapsamında 20 ton yonca, 21 ton Macar Fiğ, 6 ton yem bezelyesi ve 650 torba silajlık mısır tohumu, DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı Finansmanıyla %50 hibe ile çiftçilere dağıtıldı.

Dağıtımı gerçekleştirilen tohumlarla 6660 dekar alanda yonca üretimi, 1750 dekar alanda macar fiği üretimi, 400 dekar alanda yem bezelyesi üretimi ve 3250 dekar alanda silajlık mısır üretimi yapılması hedefleniyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “İlimizde son yıllarda Bakanlığımız hibe desteği ile çiftçilerimize vermiş olduğumuz hibeli yem bitkileri tohumu dağıtımı neticesinde yem bitkileri üretimi alanlarımızda önemli bir artış olmuştur. 2023 yılında üretim yapan çiftçilerimize yem bitkisi ve mazot-gübre desteği dahil olmak üzere yonca için dekara 205 TL, silajlık mısır içi dekara 215 TL ve tek yıllık yem bitkileri için dekara 175 TL destek verilecektir.

2022 yılında ilimiz genelinde 494 çiftçimize yem bitkileri desteği kapsamında 1 milyon 299 bin 313 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. 2023 yılı için dağıtımını gerçekleştirilen yem bitkisi tohumları ile ilimizin gelişmekte olan hayvancılığının en temel ihtiyacı olan kaliteli kaba yem ihtiyacının önemli bir kısmının karşılanması ve daha fazla çiftçimizin yem bitkileri desteğinden faydalanması hedeflenmektedir. 2023 yılı üretim sezonun tüm çiftçilerimize hayırlı, bereketli bol kazançlı olmasını dileriz” denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum