Advert
as

ATA TOHUMU SEBZE FİDELERİNİN SATIŞLARI BAŞLIYOR

ATA TOHUMU SEBZE FİDELERİNİN SATIŞLARI BAŞLIYOR

Bingöl Üniversitesi'nce yetiştirilen ve çoğunluğu ata tohumundan oluşan domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz gibi birçok fidenin satışı başlıyor.

Bingöl Üniversitesi ‘Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü' bünyesinde Çapakçur Vadisi'nde yer alan seralarda çoğunluğu ata tohumu olarak adlandırılan yerli tohumlardan yetiştirilen domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz gibi birçok sebzenin fide satışları 29 Mayıs 2023 Pazartesi günü başlıyor.

FİDELERİN ÜRETİMİNDE ÇOĞUNLUKLA YERLİ TOHUM KULLANILDI

Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Ahmet Hakan Ürüşan, Çapakçur Vadisi'nde yer alan seralarda yetiştirilen sebze fidelerinin üretiminde çoğunlukla ‘Ata tohumu' olarak bilinen yerli tohumun kullanıldığını ifade etti.

Nisan ayının ortalarından itibaren üretimine başladıkları sebze fidelerinin dikime hazır hale geldiğini söyleyen Ürüşan, şu açıklamalarda bulundu;

“Daha erken dikimi yapılan sebze fidelerinin ilkbahar donlarından zarar görme riski vardır. Özellikle bu yıl bahar yağmurlarının aralıksız devam etmesi ve gece soğuklarından dolayı fide dikimini geçen yıllara göre bu yıl iki hafta geç dikilmesine neden oldu. Fide dikerken ve devamında bir takım yapılması gereken uygulamalar var. Özellikle fideyi götürüp diktikten sonra can suyunun verilmesi gerekiyor. Takip eden birkaç gün de ihtiyaç duyulması halinde bu işleme devam edilmeli.”

NELER VAR? KAÇ LİRADAN SATILACAK?

“Seramızda bu yıl patlıcan, kırmızı kapya biber, Elâzığ yerli dolmalık beyaz biber, çarliston biber, tatlı sivri biber, acı kıl biber, Arnavut biber, turşuluk süs biber, Guldar domatesi, çeri domates, Bursa domatesi, pembe köy domatesi, hıyar, acur, kara ve beyaz lahana, bamya, kabak, reyhan, karpuz-kavun ve çilek fideleri bulunmaktadır. Fidelerimizin tanesi 2,5 TL'den çilek fidesi ise 10 TL'den satılmaktadır. İlgi duyan vatandaşlarımızı Çapakçur Vadisi'nde yer alan seralarımıza bekliyoruz”

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum