Advert
as

BİNTSO ARAMA VE KURTARMA EKİBİ AFAD EĞİTİMİNE KATILDI

BİNTSO ARAMA VE KURTARMA  EKİBİ  AFAD EĞİTİMİNE KATILDI

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Arama ve Kurtarma Ekibi, Bingöl Ağaçeli Köyü Gülbahar Barajı'nda AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından düzenlenen "Hafif Arama ve Kurtarma" eğitimine katıldı.

BİNTSO Arama ve Kurtarma  ekibi  AFAD eğitimine katılması nedeniyle açıklamada bulunan

BİNTSO Meclis Başkan Vekili Ferhat Baynal, şunları söyledi:

 "Eğitim, afet durumlarında hızlı müdahale ve kurtarma faaliyetlerinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesini amaçlamaktadır. BİNTSO Arama ve Kurtarma ekibimiz, bugün burada AFAD tarafından sunulan eğitimde, deprem, sel, heyelan gibi acil durum senaryolarında arama ve kurtarma operasyonlarını yönetme becerilerini geliştirme yönünde bilgiler aldı. Ekip üyelerimiz, yaralı kurtarma, enkaz altında kalan kişilerin aranması ve çıkarılması, temel ilk yardım uygulamaları gibi konularda eğitim aldı. Eğitimimizde, ekip üyelerine acil durumlarda doğru iletişim, takım çalışması, güvenliğin sağlanması ve etkili koordinasyonun önemi vurgulandı. Ayrıca, AFAD tarafından kullanılan ekipmanların kullanımı ve teknik bilgi aktarıldı. BİNTSO Arama ve Kurtarma ekibimiz, bu eğitim sayesinde afetlerde daha etkili ve hızlı bir şekilde müdahale edebilme yeteneklerini artırmayı hedeflemektedir. Bingöl ve çevresinde olası afet durumlarında toplumun güvenliğini sağlamak ve hızlı bir şekilde yardım edebilmek için sürekli olarak eğitimler düzenlemeyi planlıyoruz. Katılım gösteren tüm gönüllü ekip üyelerimize ve bu eğitimi bizlere sağlayan Bingöl AFAD İl Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum