Advert
as

UMUT KERVANI’NDAN 200 AİLEYE YARDIM

UMUT KERVANI’NDAN 200 AİLEYE YARDIM

Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2023 yılı Mayıs ayında 200 aileye 267 bin 528 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2023 yılı Mayıs ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı Derneği, mazlum ve muhtaçların adeta umudu haline gelerek; yardımlarla muhtaç, kimsesiz, fakir ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor.


 Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor.

 Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Refik Gönül, “Mayıs ayında; 114 aileye 57 bin 787 TL tutarında gıda yardımı, 5 aileye 2 bin 200 TL tutarında kırmızı et yardımı, 27 aileye 26 bin 700 TL nakit (para) yardımı, 1 aileye 1.000 TL değerinde odun yardımı, 1 aileye 2 bin 340 TL değerinde tekerlekli sandalye yardımı, 1 aileye 11 bin TL değerinde buzdolabı yardımı, 1 aileye 6 bin 800 TL değerinde çamaşır makinası yardımı, 32 aileye 64 bin 823 TL değerinde ev eşyası yardımı, 15 aileye 12 bin 350 TL değerinde giyim yardımı, 2 aileye 6 bin 500 TL değerinde kanepe yardımında bulunduk. Malatya'daki depremzede kardeşlerimize 50 bin 028 TL değerinde hijyen malzemesi gönderdik. Ayrıca yine depremzede kardeşlerimize 20.000 TL bilgisayar alınmak üzere para yardımında bulunduk. Toplamda 200 aileye 267 bin 528 TL ayni ve nakdi yardımda bulunduk” dedi.

 HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Yapılan çalışmalara katkı sunmak isteyen hayırseverlere çağrıda bulunan Gönül, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak Mayıs ayı içerisinde, faaliyetlerimiz kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelerimize siz hayırsever kardeşlerimiz sayesinde, ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Biliyoruz ki ihtiyaç sahibi olan insanlar Kur'an'ın deyimiyle bir şey istemekten utanırlar ve sen onları zengin sanırsın diye ferman buyurmaktadır. Bu yüzden bizler de tespitlerimizi inceden inceye yapıp hakiki manada fakir olan ailelere ayni ve nakdi yardımlarınızı ulaştırmaya gayret ediyoruz. Dünya hayatının imtihan olması sebebiyle herkes imtihanını farklı bir şekilde yaşıyor. Önemli olan biz insanların bu imtihan içerisinde Allah'ın rızasına ne kadar uygun hayır işlediğimizdir. Çevremize, eş dostumuza ne kadar faydalıyız, bunun bir muhasebesini yapmamız gerekiyor. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak Bingöl ilimizde bulunan bütün Sokak ve Caddeleri elimizden geldikçe dolaşıp ihtiyaç sahibi olan aileleri tespit ettikten sonra, yapılan bağışlara göre yardımlarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu minvalde kimi ailelerimize nakit para, kimi ailelerimize gıda, kırmızı et, ev eşyası ve giyim yardımı yapıyoruz. Aynı zamanda deprem bölgelerine yardımlarınızı ulaştırmaya gayret ediyoruz. Sizlerden de bu hayır kervanına katkı sunmanızı bekliyoruz. Gıda paketimiz 500 TL’dir. Ayrıca kardeş aile projemiz de devam etmekte, yapacağınız bağışları ister banka hesaplarına, isterseniz derneğimize uğrayarak makbuz karşılığında bağış yapabilirsiniz. Cenabı Allah şöyle buyurmaktadır: Allah yolunda infak edenlerin örneği yedi başak bitiren, her bir başakta yüz tane bulunan bir tek tanenin örneği gibidir. Allah, dilediğine kat kat arttırır. Allah (ihsanı) bol olandır, bilendir. (Bakara 261) Buradan tüm hayırsever üye ve gönüllü kardeşlerimize hassasiyetlerinden dolayı Umut Kervanı adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 YARDIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR

 Toplumda sosyal dayanışmanın ve kardeşlik duygularının güçlendirilmesi gerektiğini belirten Gönül, “Bizde samimi bir niyetle sahada çalışarak ihtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz. Yoksul olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük düzeyde dahi sürdürmekte güçlük çeken kişi ve ailelere karşılıksız olarak sağlanan ayni ve nakdi yardımlarımıza devam ediyoruz. Bundan sonra da elimizden geldikçe bizlere başvuran ve tespit ettiğimiz fakir ve muhtaç ailelere yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz. Emeği ve katkısı bulunan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 Gönül, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

 “İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

 Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL

 Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

 IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

 Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı”

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum