Advert
as

ÖĞRENCİLER, AŞAĞI KALEKÖY BARAJINI GEZDİ

ÖĞRENCİLER, AŞAĞI KALEKÖY BARAJINI GEZDİ

KOSGEB Bingöl Müdürlüğü tarafından lise öğrencilerine yönelik “Girişimcilik Destek Programı” çalışmaları kapsamında Aşağı Kaleköy Barajına teknik gezi düzenlendi.

KOSGEB Bingöl İl Müdürlüğü, “Girişimcilik Destek Programı” kapsamında Aşağı Kaleköy Barajına teknik gezi düzenledi.

KOSGEB Bingöl Müdürlüğü tarafından organize edilen Aşağı Kaleköy Barajına teknik gezisine KOSGEB Müdürü Naci Özdemir, Okul Müdürü Nihat Korlaelçi ve görevli öğretmenler katıldı.

Gezinin amacı hakkında açıklama yapan KOSGEB Müdürü Naci Özdemir,”Aşağı Kaleköy Barajına yapılan geziye 30 lise öğrencisi katıldı. Gençlerin bölgede yapılan büyük yatırımları görebilmesi, yeni nesil teknolojilerle tanışması, yeni bir ufuk, yeni bir bakış açısı, farkındalık oluşturabilmek ve kullanılan teknolojilerin yerinde görülmesi amacıyla baraj gezisi düzenlendi. Gezi kapsamında barajda görevli mühendisler tarafından elektriğin nasıl üretildiği, elektrik üreten tribünler, elektrik üretim kontrol ünitesi, baraj gövdesi ve çalışma mekanizmaları hakkında öğrencilere detaylı bilgiler aktarıldı ve baraj üniteleri gezdirildi.

 Ayrıca baraj alanı içinde bulunan Güneş Enerjisi Santrali de öğrenciler tarafından ziyaret edildi. Yetkililer tarafından sistemin nasıl çalıştığı ve güneş enerji santrali hakkında öğrencilere teknik bilgiler verildi.”

 Gezi, baraj görevlileri tarafından yapılan ikramdan sonra sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum