Advert
as

“ALLAH’IN DİNİYLE MEŞGUL OLMAKTAN DAHA ŞEREFLİ BİR MAKAM YOK”

“ALLAH’IN DİNİYLE MEŞGUL OLMAKTAN DAHA ŞEREFLİ BİR MAKAM YOK”

Bingöl Üniversitesi’nde söyleşi programına katılan Prof. Dr. Saffet Köse, “Allah’ın diniyle meşgul olmaktan daha şerefli bir makam olduğuna inanmıyorum” dedi.

Bingöl Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından gerçekleştirilen “Söyleşi” programına İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Saffet Köse konuşmacı olarak katıldı.

Söyleşi programına Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftci, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Agâh, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“PEYGAMBER EFENDİMİZİN (S.A.V) BİR GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEKTEN DAHA ŞEREFLİ BİR MAKAM YOKTUR”

İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda Prof. Dr. Saffet Köse konuşmasında, “Biz çok şerefli bir görevi ifa ediyoruz. Ben bunu bütün bedenimle ve ruhumla söylüyorum. Bir hocama sormuştum; ‘Bu tecrübe ve bilgi üzerine Cenâb-ı Allah sorsa kulum seni yeniden yaratsam ne istersin benden diye ne dersiniz? Hocam dedi ki ben yine aynen böyle Allah yolunda çalışmayı isterdim’ dedi. Bana da aynı soru sorulsa ben de aynı cevabı verirdim. Allah’ın diniyle meşgul olmaktan, Peygamber Efendimizin (s.a.v) bir görevini yerine getirmekten daha şerefli bir makam olduğuna inanmıyorum” dedi.

“ÇOK ZOR ŞARTLARDAN GEÇTİK”

Köse, “Çok zor şartlardan geçtik. Bugün sorulsa tekrar o günlerden geçmek ister misiniz diye, yine aynı zorlukları çekerek buralara kadar gelmeyi isterim. Akademisyen arkadaşlarımız, öğrencilerimiz az da olsa bunun farkında olup o ruhu yaşayıp biraz bu uğurda özel çaba sarf etmeye ihtiyacımız var diye düşünerek, bu konuyu dile getirmek istedim.”

“İLİM TAHSİL EDERKEN ÇOK DEĞERLİ BİR İŞ YAPTIĞIMIZIN FARKINDA OLMAMIZ LAZIM”

Biz bu kurumlarda çalışırken, ilim tahsil ederken çok değerli bir iş yaptığımızın farkında olmamız lazım şeklinde açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Köse, ‘Bunu biz akademisyenler öğrencilerimize kazandırmamız lazım. Bu çok değerli bir şeydir. Fazlaca dünyevileştiğimiz gibi bir düşünce var, maalesef de bu böyle. Bağlanmak diye bir duygu var bizde; sevdiğimiz, bildiğimiz, kıymet verdiğimiz birine bağlanıyoruz, bu önemli bir şeydir. Allah’ın insanın içine yerleştirdiği gizemli bir duygudur’ şeklinde konuştu.

Programın sonunda Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak ve İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Agah tarafından Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’ye plaket takdim edildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum