Advert
as

DÜDÜKLÜ TENCEREYE YERLEŞTİRİLMİŞ PATLAYICI BULUNDU

DÜDÜKLÜ TENCEREYE YERLEŞTİRİLMİŞ PATLAYICI BULUNDU

Adaklı ilçesi kırsalında taş mevzi içerisinde gömülü vaziyette 5 kiloluk düdüklü tencere içine yerleştirilmiş basma düzenekli fünye bağlantısı bulunan el yapımı patlayıcı madde ele geçirildi.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, Adaklı ilçesi kırsalında PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda tespit edilen el yapımı patlayıcıyı kontrollü bir şekilde imha etti.

 Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, “Bingöl İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, PKK/KCK BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, muhtemel sığınak/barınakları ve mevzilerini tespit ve imha etmek maksadıyla, 08 Haziran 2023 tarihinde Adaklı İlçesi Kırsalında icra edilen Şehit J.Komd.Er Tuncay TUNÇBEDEN-10 operasyonu kapsamında, tespit edilen taş mevzi içerisinde gömülü vaziyette (1) adet (5) kg'lık düdüklü tencere içine yerleştirilmiş basma düzenekli fünye bağlantısı bulunan el yapımı patlayıcı madde ele geçirilmiştir.

Tespit edilen sığınaklar ve ele geçirilen malzemeler operasyon bölgesinde imha edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir.

Güvenlik güçlerimizce, bölge halkımızın huzur ve güvenliği için her türlü suç ve terör örgütlerine karşı mücadelemiz yine halkımızın desteğiyle daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir.” denildi. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum