Advert
as

“HAYDİ GENÇLER BU YAZA DEĞER KATALIM”

“HAYDİ GENÇLER BU YAZA DEĞER KATALIM”

Her yıl Solhan’da binlerce çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur’an Kurslarının 3 Temmuz Pazartesi günü başlayacağını belirten İlçe Müftüsü Eyüphan Toprak, “Haydi Gençler Bu Yaza Değer Katalım. Yaz Kur’an Kurslarında Buluşalım”dedi.

Solhan İlçe Müftüsü Eyüphan Toprak, Yaz Kur'an kurslarının önemi hakkında açıklamalarda bulundu.

 Her yıl Solhan’da binlerce çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur’an kursları 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü başlayacağını belirten İlçe Müftüsü Eyüphan Toprak, şunları söyledi: "2023 yılı yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim tek dönem halinde 3 Temmuz - 11 Ağustos 2023 tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştirilecek. Eğitimler talepler doğrultusunda öğleden önce veya sonra günde 3 saat şeklinde planlanacak ve 6 hafta devam edecek. Her gün ayrıca bir saat sosyal etkinlik düzenlenecektir.

Kurslarda imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerimiz görev alacak.

 “Haydi Gençler Bu Yaza Değer Katalım. Kur’an Kurslarında Buluşalım” sloganıyla başlayacağımız 2023 yılı Yaz Kur’an Kursları kayıtlarımız 19 Haziran günü başlamış olup 10 Temmuza kadar devam edecektir. 3 Temmuz’dan itibaren Yaz Kur'an kurslarımızda görev yapacak olan hocalarımız, camilerimizde ve müftülüğümüze bağlı bütün Kur'an kurslarımızda çocuklarımızı bekliyor olacaklardır."

 Kur'an eğitimine yaş sınırı olmaksızın çocuklarımızı kabul edildiğini söyleyen Toprak, “Çocuklarımıza yaşlarına göre eğitim vermeye gayret ediyoruz. Şuanda kayıtlarımız devam ediyor. Kurban Bayramından sonraki Pazartesi günü Allah’ın izni ile kurslarımız başlayacaktır. Çocukların gelebileceği saatlere göre arkadaşlarımız değişik saatlerde eğitim verecekler. Daha ziyade çocukların gelebileceği saate denk getirmek üzere arkadaşlarımız değişik saatlerde eğitim verebilecekler. Dolayısıyla velilerimizin, çocuklarının eğitim aldıkları camiler veya Kur'an kursu görevlileri ile irtibata geçip saatini öğrenerek çocuklarını ona göre göndermelerini istirham ediyoruz. Velilerimize çağrımız, çocuklarınızı cami veya Kur'an kursuna gidip gitmediklerini takip etmeleridir. Velilerimizin çocuklarını takip etmelerini, kursa gidiş geliş saatlerine göre çocuklarını hazırlayıp cami veya Kur’an Kursuna göndermelerini rica ediyoruz.

Yaz Kur’an Kurslarımızda; Kur'an- Kerim okutulması/öğretilmesinin yanında Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını ve güzel ahlakını da evlatlarımıza öğretmeye gayret ediyoruz. Bunun yanında en azından namazda okunması gereken süre ve duaları da yaz Kur’an kurslarımızda çocuklarımıza öğretiyoruz. Ezberlettiğimiz namaz sürelerini ya da namazda okunan duaları mealleriyle birlikte öğretiyoruz.

Ayrıca çocuklarımıza; ahlaki konuları öğretiyoruz.  “Hiç bir baba çocuklarına iyi bir terbiyeden daha hayırlı bir miras bırakmamıştır.” buyuran Sevgili Peygamberimizin emirleri doğrultusunda, çocuklarımızın iyi birer insan olarak yetişebilmeleri için üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeye gayret ediyoruz.

Çocuklukta alınan eğitimin faydasını göz önünde tutarak velilerimizin de Yaz Kur'an kurslarına ilgi göstermelerini ve çocuklarını kurslarımıza muhakkak göndermelerini bekliyoruz. Biliyoruz ki; Kur'an kurslarında verilen eğitimler, çocukların aldığı bilgiler, küçük yaşta olduğu için çok kalıcı oluyor. Ömrünün sonunda kadar da çocukların zihninden silinmiyor. Çevremizde gördüğümüz nice büyüklerimizle karşılaştığımızda diyorlar ki, 'Benim dini bilgilerim tamamen yaz Kur'an kurslarında veya camide hocamızdan aldığımız bilgilerdir.” Bu nedenle yaz Kur’an kurslarımızı çok önemsiyoruz.

Bu Vesile ile Yaz Kur’an Kurslarımızda, Camilerimizde ve Kur’an Kurslarımızda görev yapacak olan hocalarımıza ve kurslarımıza katılacak olan öğrencilerimize Yüce Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum.”

Kurslarımıza katılacak olan öğrencilerimize hem dünya hem de ahiret saadetine nail olacakları bir hayat yolunda faydalı katkılar yapabilmeyi bize nasip etmesini Yüce Allahtan niyaz ediyorum."

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum