Advert
as

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 'TKDK Destekleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı' gerçekleştirildi.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Çintay, TKDK Bingöl Temsilciliği'nin Odamız binasında hizmet vermeye başlayacağı müjdesini verdi.

 Toplantıya ilçe belediye başkanları, Elazığ ve Bursa TKDK İl Koordinatörleri, kurum müdürleri, BİNTSO üyeleri ve ilgili yatırımcılar katıldı.

 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun önemine değinen Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Çintay;”Bingöl için büyük bir gün. Uzun süredir beklediğimiz, talep ettiğimiz TKDK desteklerinin ilimiz için somut adımlarla gerçekleştiğini görüyoruz. Devletimizin, TKDK desteklerini tüm 81 ile yaygınlaştırma kararına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 TKDK'nın neden önemli olduğunu ve neden bu kadar değer verdiğimizi düşünelim. Türkiye'nin Avrupa Birliği adaylık sürecinde faydalandığı İPARD fonları ülkemizde yaklaşık 15 yıldır kullanılıyor.

Bu fonlarla binlerce firma tarım ve hayvancılık, kırsal turizm, alternatif enerji gibi alanlarda hibe ve desteklerden yararlandı. Şimdi sıra Bingöl'de. Biz de bu fonlardan faydalanmak, şirketlerimizi büyütmek ve ilimize katkıda bulunmak için hazırız.

Bu yatırımlar, şirketlerimizin büyümesi, kurumsallaşması ve rekabet gücünün artması açısından bize destek olacaktır. Rakiplerimizin aldığı desteklerle rekabet ettiğimiz ortamda, en azından şartları eşitlemiş olacağız.

Avrupa Birliği ve ülkemizin önceliklerine dikkat ederek bu projelerimizi hazırlamamız ve ilimizi bu desteklerden en üst düzeyde yararlandırmamız gerekecek. Elazığ koordinatörümüz birazdan hibe programının genel hatlarını anlatacak. Detaylar ve uygulama esasları Eylül ayında yayınlandıktan sonra netleşecektir.

Programı dinlerken kendi firmalarınızın bu desteklerden nasıl en üst düzeyde faydalanabileceğini düşünmenizi ve kendi projelerinizin genel hatlarını canlandırmanızı rica ediyorum. Detaylar konusunda size yardımcı olacağız. Sizler için oluşturduğumuz proje ekibimizle, ihtiyaçlarınıza cevap verebilmek için her zaman hazırız. Ayrıca size bir müjde daha vermek istiyorum. Elazığ TKDK koordinatörlüğü ile yaptığımız protokol çerçevesinde ilimizdeki TKDK ofisini Odamız hizmet binasında açacağız. Temmuz ayı sonuna kadar çalışmaların tamamlanmasını ve 2 personelin göreve başlamasını bekliyoruz. Bu programa olan desteğimiz ve heyecanımız, sizlerin bu desteklere layık olduğunuz şekilde en üst derecede faydalanmanız için.

Programın detaylarını il koordinatörümüze bırakacağım, ancak özellikle ilimizin ve sizlerin acil ihtiyaç duyduğu konuları vurgulamak istiyorum. Aramızda Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet gösteren birçok arkadaşımız bulunmakta. Enerji yatırımları konusunda sunumu dikkatle dinlemenizi rica ediyorum. Aklınıza takılan sorularınızı burada bulunan yetkililere sormaktan çekinmeyin. Ayrıca hayvancılık ve arıcılık ilimizin en önemli unsurlarıdır. Anlamadığınız veya tereddüt yaşadığınız konuları gündeme getirerek toplantımızı daha verimli hale getirelim.” Şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum