Advert
as

ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU

ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU

Engelli çocukların sosyal gelişimlerine ve doğal ortamla iç içe yaşamalarını katkı sağlamak amacıyla açıkta çilek yetiştiriciliği Kursu başlatıldı.

Engelli çocukların sosyal gelişimlerine ve doğal ortamla iç içe yaşamalarına katkı sağlamak amacıyla açıkta Çilek Yetiştiriciliği Kursu başlatıldı.

“SEN YETER Kİ UMUT OL” isimli proje kapsamında Bingöl Özel Eğitim Meslek Okulu’nda öğrenim gören 14-24 yaş grubundaki 31 engelli bireye, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerinin düzenlediği yaklaşık bir dönümlük alanda açıkta çilek yetiştiriciliği kursu başlatıldı.  16.06.2023 tarihinde başlayan proje, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programının finansman desteği ile Bingöl Valiliği koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından yürütülüyor.

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün görevlendireceği uzman personel tarafından yapılacak planlama doğrultusunda 60 saat eğitim verilecek. Etkinlik kapsamında engelli kursiyerlerin ihtiyaç duyacağı 31 adet iş tulumu, 31 adet çizme, 5 adet tırmık, 5 adet kürek ve 5 adet çapa Bingöl İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından alınmış, tohum, fide, malç ve gübre ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce karşılandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum