Advert
as

UMUT KERVANI'NDAN BİN 500 AİLEYE KURBAN ETİ

UMUT KERVANI'NDAN BİN 500 AİLEYE KURBAN ETİ

Umut Kervanı Vakfına bağlı Bingöl Umut Kervanı Derneği, merkez ve ilçelerde kurban dağıtım faaliyetlerinde bulundu. Başkan Yıldırım; 'Hamdolsun bu yıl da hayırseverlerimizin yapmış olduğu bağışlarla Bin 500'ün üzerinde aileye kurban eti ulaştırdık.' dedi.

Bingöl Umut Kervanı, Kurban Bayramı kapsamında hayır sahiplerinden vekâlet yoluyla aldığı kurbanlıkları mezbahanelerde kesip ikişer kilolular halinde muhtaç ailelere ulaştırdı.

 Kurban dağıtım faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Umut Kervanı Bingöl Başkanı Murat Yıldırım, bu yılda hayır sahiplerinden vekâlet yoluyla kestikleri kurbanlıkları bin 500'ün üzerinde aileye dağıtıldığını söyledi.

 Yıldırım, kurbanlık hayvanların özenle seçilip mezbahanede profesyonel ekipler aracılığıyla kesildiğini ve gönüllü personellerle hijyenik ortamda paketlenip muhtaç ailelere ulaştırıldığını ifade etti.

 Yıldırım, havaların sıcak olması sebebiyle kesilen kurbanlıkların gönüllü personellerle beraber günübirlik dağıtıldığını ifade ederek, kurban kesen hayır sahiplerine teşekkür etti.

 Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Murat Yıldırım açıklamasında, “Umut Kervanı olarak 2023 yılında da Rabbimizin bizi Kurban Bayramı'na ulaştırdığından ötürü şükrediyoruz. Bu yıl da kurbanlarımızı kesmek üzere hayırseverle müracaat ederek onlardan bizlere yardımcı olmalarını istedik. Hamdolsun, hayırseverlerimiz bizlere ulaştı. Biz de Allah'ın izniyle gönüllülerimizle beraber muhtaç ailelerimize bu yardımları ulaştırmak için canla başla çalıştık.

 Yıldırım, “Hamdolsun bu yıl da hayırseverlerimizin yapmış olduğu bağışlarla 1500 üzerinde aileye kurban eti ulaştrıdık. Rabbim şimdiden bütün hayır sahiplerinden razı olsun, hayırlarını kabul etsin. Böylesi hayırlı bir işte bulunmamıza vesile olan hayırseverlerden Allah razı olsun. Bu hisse paylarını aldıktan sonra gidip kurbanlık hayvanları yerinde gördük, özenle seçtik. Sonrasında kesim için mezbahane ile görüştük, hijyenik ortamda profesyonel ekiplerin kesimi doğrultusunda hayvanlarımızı kestik ve hazırladık. Üçüncü aşama olarak da bu alanda da parçalama ve doğrama sonrası ikişer kiloluk halinde muhtaç ailelere ulaştırmak üzere paketleme yaparak hazırladık. Son olarak da dağıtım yapan kardeşlerimiz aracılığıyla havaların sıcak oluşundan ötürü bekletmeden günübirlik bir şekilde anlık dağıtımlarımızı gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum