Advert
as

UMUT KERVANI, 2 BİN 310 AİLEYE UMUT OLDU

UMUT KERVANI, 2 BİN 310 AİLEYE UMUT OLDU

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği, Haziran ayında 2 bin 310 aileye 1 milyon 372 bin 586 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

  Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2023 yılı Haziran ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

 ‘Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir’ hadis-i şerifini düstur edinerek, yetimin, öksüzün ve garibanın derdini dert edinen Bingöl Umut Kervanı Derneği, zengin ile fakir arasında köprü vazifesi görüyor.

 Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak 2023 yılı Haziran ayında 77 aileye 39 bin 682 TL değerinde gıda yardımı, 41 aileye 57 bin 150 TL nakdi yardım, 2 bin 153 aileye 1 milyon 205 bin 680 TL tutarında kırmızı et yardımı, 1 aileye bin 400 TL değerinde mutfak eşyası yardımı, 6 aileye 46 bin 028 TL değerinde ev eşyası yardımı, 3 aileye 5 bin 927 TL değerinde giyim yardımı, 26 aileye 15 bin 519 TL değerinde kahvaltılık yardımı, 3 aileye bin 200 TL değerinde temizlik malzemesi yardımı olmak üzere toplamda 2 bin 310 aileye 1 milyon 372 bin 586 TL tutarında ayni, nakdi ve ev eşyası yardımlarında bulunduk” dedi.

 HERGÜN FARKLI MAĞDURİYETLERLE KARŞILAŞIYORUZ

Yardım çalışmalarına dört koldan devam ettiklerini kaydeden Gönül, Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak 2023 Haziran ayı içerisinde Bingöl'de merkeze bağlı 15 mahallede faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu kapsamda üye ve gönüllülerimiz ile beraber muhtaç olan ailelere Umut olmaya gayret ediyoruz. Mübarek Kurban Bayramı'nda hayırseverlerimizin vekalet yolu ile bizlere vermiş olduğu kurbanlarımızı kestik ve binlerce ailemize üye ve gönüllülerimizle beraber ulaştırmaya gayret ettik. Yılın bu ayında sıcak havaya rağmen azami bir seferberlik göstererek elimizden geldikçe bu etleri ihtiyaç sahibi olan ailelere hızlıca ulaştırdık. Dur durak bilmeden yardım faaliyetlerimizi yapmaya çalışıyor, tespit ettiğimiz ailelerin bir an önce ihtiyaçlarını giderme konusunda dört koldan bu sıkıntıları azaltmaya gayret ediyoruz. Bizler Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak neredeyse her gün farklı mağduriyet ve sıkıntı içindeki kardeşlerimizin durumlarını müşahede etmekteyiz. Bir ay boyunca hiç durmadan her gün farklı bir çalışma içerisindeyiz. Bir gün tespit faaliyetlerini yaparken, başka bir gün dağıtım faaliyetini yapıyor ve devamındaki bir günde ise ziyaretlerdeyiz. Hasılı günlerimizi ihtiyaç sahibi olan ailelerin sıkıntılarını nasıl giderebiliriz diye gayret ve çalışmalarla geçiriyoruz. Her gün farklı hayat hikayeleri ve mağduriyetler ile karşılaşıyoruz. Bizler de elimizden geldikçe bu ailelerimize maddi ve manevi desteklerde bulunuyor, dertlerine ortak olmaya çalışıyoruz. Ev ihtiyaçlarının çoğaldığı bir zaman dilimindeyiz. İhtiyaçlar sınırsız elimizdeki imkanlar ise sınırlıdır. Bu konuda siz hayırsever kardeşlerimizden maddi ve manevi desteklerinizi bekliyoruz. Özellikle pahalılığın kol gezdiği bir zaman dilimindeyiz az çok demeden katkı sunmaya çalışalım. Bu arada kumanya bedelimiz’de 500 TL'dir. Unutmayalım ki Efendimiz Sallallahu Aleyhi Ve Sellem’in buyurduğu gibi "Yarım hurma bile olsa sadaka verip kendinizi ateşten koruyunuz." diyerek sadaka vermeyi teşvik etmektedir. Çağrılarımızı yineliyor, bu konuda daha da hassas davranmanızı cenabı Allah'tan diliyoruz.

 Son olarak çalışmalarımızda bize emek veren, gayret eden, katkı sunan, tüm hayırsever, üye ve gönüllerimize de ayrıca teşekkür ediyor, Allah hem bu dünyada hemde ahirette kendilerinden razı olsun” diye konuştu.

 BİZE ULAŞIN

Gönül, kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

 “İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70 Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum