Advert
as

CAMİLER, ÇOCUK VE GENÇLER İLE ŞENLENDİ

CAMİLER, ÇOCUK VE GENÇLER İLE ŞENLENDİ

Okulların yaz tatiline girmesinin ardından başlayan yaz Kur’an kurslarına çocuk ve gençler adeta akın etti. Solhan ilçesinde toplam bin 854 kişi yaz Kur’an kurslarına kayıt yaptırdı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Solhan ilçesinde de okulların tatil olmasıyla beraber başlayan yaz Kur’an kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Minik çocuk ve gençlerin İslam’ı ve Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeleri için gittikleri camiler adeta şenlendi. Toplam bin 854 kişi ilçede açılan kurslara kayıt yaptırdı. 

Yaz tatilini fırsat bilen aileler, çocuklarını dinlerini öğrenmeleri için cami ve Kur’an kurslarına göndermeye başladı. Solhan İlçe Müftülüğü tarafından mahallelerde açılan kurslara katılan öğrenciler, Kur’an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin hayatı, temel dini bilgiler ve güzel ahlak gibi konularda eğitim alıyor. 6 hafta sürecek olan eğitimlerde çocuklara yönelik özel, sosyal aktivitelerde düzenlenecek. 

Camide açılan Kur’an-ı Kerim’i kurusuna giden gençler ”Burada arkadaşlarımızla Kur’an-ı Kerim’i, dinimizi öğreniyoruz, Allah’ın söylediklerini, namaz kılmayı, abdest almayı öğreniyoruz, yeni arkadaşlar ediniyoruz. Hocalarımızı iyi, Kur’an öğretiyorlar bize, arkadaşlarımızla eğleniyoruz, burada yeni arkadaşlar ediniyoruz. Herkesi buraya gelmeye ve dinimizi öğrenmelerini istiyoruz”

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum