Advert
as

DENGBEJ KARATOPRAK, KÜLTÜREL MİRAS TAŞIYICISI OLDU

DENGBEJ KARATOPRAK, KÜLTÜREL MİRAS TAŞIYICISI OLDU

Bingöllü Dengbej Ahmet Karatoprak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kültürel Miras Taşıyıcısı ve Sanatçı Tanıtma Kartı almaya hak kazandı.

“Dengbejlik ve Halk Şairliği” alanında başvuran Ahmet Karatoprak, Kültürel Miras Taşıyıcısı ve Sanatçı Tanıtma Kartı almaya hak kazandı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, geleneksel sanatları desteklemek, yeni ustalar yetiştirmek, geleneksel sanatların üretimlerini ve görünürlüğünü arttırarak geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla her yıl somut olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı ve Sanatçı Tanıtma Kartı adaylarını Ankara’da oluşturulan kurul ile belirliyor. Bingöl’den “Dengbejlik ve Halk Şairliği” alanında Kültürel Miras Taşıyıcısı ve Sanatçı Tanıtma Kartı almak için başvuruda bulunan Dengbej Ahmet Karatoprak, 05-20 Haziran 2023 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen değerlendirme kurulunu başarıyla geçerek somut olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı ve Sanatçı Tanıtma Kartı almaya hak kazandı.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum