Advert
as

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ’NDEN “15 TEMMUZ” PANELİ

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ’NDEN “15 TEMMUZ” PANELİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SBMYO) tarafından panel düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SBMYO) tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında panel düzenlendi. 

SBMYO Müdürü Prof. Dr. Yaşar Baş’ın moderatörlüğünde, Bingöl Meslek Yüksekokulları Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Medya ve İletişim Programı Öğr. Gör. Dr. İlhan Bingöl ile Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Çağrı Hizmetleri Programı Öğr. Gör. Dr. Ahmet Alkal konuşmacı olarak katıldı. 

Üniversitenin Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftci ve çok sayıda akademik personelin katıldığı panelde, Türkiye’nin demokrasi ile olan imtihanında darbelerin tarihi ve darbelerin ruh sağlığı üzerindeki etkileri konuları ele alındı. Öğr. Gör. Dr. İlhan Bingöl, “Türkiye’de Darbeler ve Darbeler Tarihi” başlıklı konuşmasında, Türkiye’nin kuruluşundan bu yana gerçekleşen darbeleri ve darbe girişimlerini anlattı. Türkiye’de her 9,3 yılda bir darbe yaşandığına dikkat çeken Bingöl, tüm darbelerin ortak amacının halkın özgür iradesiyle seçilmiş hükümetleri devirmek ve hukuku askıya almak olduğunu ifade etti. 

 

DARBELER BİRER KARA LEKEDİR  

Türkiye’nin demokrasi tarihinde darbelerin kara birer leke olduğunu belirten Öğr. Gör. Dr. Bingöl, darbelerle çok sayıda insanımızın kurban edildiğini ve sağcı solcu fark etmeksizin düşünce ve düşünce sahiplerine prangalar vurulduğunu hatırlattı. Öğr. Gör. Dr. Ahmet Alkal 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde yaşananları “Ruh Sağlığı Psikolojisi Açısından Darbenin Etkileri” başlığı altında değerlendirdi. 15 Temmuz darbe girişiminin hemen herkeste korku, dehşet veya çaresizlik hissi yarattığını kaydeden Alkal, “darbe gecesi herkesin kendisinin, yakınının ya da ekrandan izlediği tanımadığı insanların ölüm veya yaralanma tehlikesini görmesi ve yaşaması psikolojik travmaya yol açmıştır.” dedi. Öğr. Gör. Dr. Alkal, tüm travmatik olaylar bireyin güvenlik algısı için açık bir tehdit oluşturduğunu ifade ederek, “darbeler ve kitlesel travmalar, yalnızca travmayı doğrudan yaşayan bireyleri değil, bu duruma tanık olan toplumun tüm kesimlerini etkileyebilme potansiyeline sahiptir.” diye konuştu.  

 

Prof. Dr. Yaşar Baş, milletin 15 Temmuz’da meydanlara çıkarak hain darbe girişimine karşı bir kahramanlık destanı yazdığını vurgulayarak ülkemize, asil milletimize, demokrasimize ve geleceğimizin teminatı olan gençlere karanlık bir dönem yaşatmak isteyen darbecilere karşı yürütülen mücadeleyi unutturmamak amacıyla bu tür etkinliklerin yapılması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Yaşar Baş, “Ülkemizin birlik ve bekasına yönelik hain darbe girişimini boşa çıkaran, canı pahasına ülkesini savunan 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyor ve gazilerimizi minnetle anıyorum.” dedi. 

 

Panel, soru-cevap faslıyla sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum