Advert
as

“SOLHAN’DA ELEKTRONİK EHLİYET SINAVI YAPILSIN”

“SOLHAN’DA ELEKTRONİK EHLİYET SINAVI YAPILSIN”

Yüzlerce kişiyi il merkezine gitme külfetinden kurtaran e-sınavın (Elektronik Ehliyet Sınavı) artık Solhan’da yapılması için sürücü adayları çağrıda bulundu.

Ekonomik külfeti bir yana, zaman kaybı yönünden de ciddi sorunlar doğuran e-sınav (Elektronik Ehliyet Sınavı) uygulamasının Solhan dışında yapılması sürücü adaylarını mağdur ediyor.

 E-sınavın Solhan’da yapılması çağrısında bulunan Sürücü Adayları,”Solhan İlçemizde 2021 yılında Solhan İmam Hatip Lisesi içinde kurulmuş olan E-Sınav merkezi halen internet bağlantısı kurulamaması nedeniyle 2 yıldır hizmete açılmamıştır. Özellikle bayan kursiyerlerin sınavlar için Bingöl merkeze gidiş-gelişlerinin akşam vakti olması nedeniyle zorluk yaşanmaktadır. E-Sınav merkezinin biran önce hizmete açılması hususunda gerekli çalışmalar neden aksatılıyor. Sorun hangi kurumdan kaynaklanıyor, Milli Eğitim Müdürlüğü’den mi? Türk Telekom’dan mı? Bu konuda mağduriyetimizi giderecek kurum merciinin harekete geçerek bir an önce çalışmalara başlamasını istiyoruz.”denildi.

 ELEKTRONİK EHLİYET SINAVI ( E-SINAV ) NEDİR?

E- Sınav Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği merkezlerde Bilgisayar üzerinden yapılan sınav sistemidir.

Merkezi sınav sistemi gibi aylarca beklemeye gerek kalmaksızın e-sınav merkezinin uygun olduğu günlere randevu alınır. Ayrıca kursa kayıtlı olduğunuz ilçe dışında da sınava girme hakkına sahipsiniz.

 E-SINAVDAN BAŞARISIZ OLDUĞUMUZ TAKTİRDE ?

E-sınavdan başarısız olduğunuz taktirde 15 gün bekledikten sonra yeni bir sınav randevusu alınabilir.

E-sınavdan başarısız olduğunuz taktirde 45 gün içerisinde yeni bir e-sınav randevusu alınması gerekmektedir. Aksi taktirde 1 hakkınız sınava girmeseniz dahil yanmış olacaktır.

 E-SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR ?

Merkezi Sınav Sistemi gibi 12 gün beklemenize gerek kalmadan E-sınavdan Hemen sonra öğrenebilirsiniz.

 E-SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR ?

Sürücü kursunda verilen teorik eğitimler bittikten sonraki gün harcınızı yatırıp kursunuzdan Randevu alınmasını talep edebilirsiniz.

 ÖNEMLİ NOTLAR; 

-E-sınavına 4 giriş hakkınız bulunmaktadır.

-E-sınavdan merkezi sınava geçiş yoktur fakat Merkezi sınav sisteminden e-sınava geçiş mümkündür.

-E-sınav klavuzuna göre; e-sınav başvurusu onaylanan aday en az 4 (dört) gün öncesinden randevusunu değiştirebilir.

-Toplamda ilk yardım sorusu 12, trafik adabı sorusu 6, trafik sorusu 23 ve motor sorusu 9 adet olmak üzere 50 soru bulunmaktadır. E-sınav ile merkezi ehliyet sınavı arasında soru sayısında değişiklik yoktur fakat E-sınavın süresi 45 dakikadır.

-Sınavdan başarılı olabilmeniz için en az 70 puan (35 DOĞRU ) almanız gerekmektedir. Her soru 4 şıklıdır. Yanlış doğruyu götürmez bu sebepten boş soru bırakmamanız sizin faydanıza olacaktır.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum