Advert
as

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ'NİN URAP SIRALAMASI AÇIKLANDI

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ'NİN URAP SIRALAMASI AÇIKLANDI

Bingöl Üniversitesi, 2022-2023 URAP (Üniversite Akademik Performans Sıralaması) Araştırma Laboratuvarı sonuçlarına göre Türkiye'deki 209 üniversite arasında 59. sırada, 2000 sonrası kurulan 108 üniversite arasında 9. sırada, tıp fakültesi olmayan 95 üniversite arasında 8. sırada ve tıp fakültesi olmayan pilot üniversiteler arasında ise 1. sırada yer alıyor.

Türkiye ve dünya üniversitelerinin akademik performanslarını ölçmek amacıyla 2009 yılından beridir faaliyetlerine devam eden URAP (University Ranking by Academic Performance) Araştırma Laboratuvarı, üniversitelerin 2022-2023 başarı sıralamalarını yayınladı.

 GÖSTERGELER 9'DAN 15'E ÇIKARILDI

Daha önceki yıllarda 9 göstergeyi esas alan URAP, yeni dönemde 6 gösterge daha ekleyerek değerlendirme göstergelerini 15'e çıkartmış oldu. Makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı, doktora mezun sayısı, doktora öğrenci oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı, uluslararası ortak makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen uluslararası ortak makale sayısı, yurtiçi ortak makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen yurtiçi ortak makale sayısı, TÜBİTAK'tan alınan proje sayısı, öğretim üyesi başına düşen TÜBİTAK'tan alınan proje sayısı; URAP tarafından yapılan değerlendirmede kullanılan göstergeler olarak açıklandı.

 PİLOT ÜNİVERSİTELER ARASINDA İSE 1. SIRADA

URAP tarafından yayınlanan rapora göre Bingöl Üniversitesi hem dünya hem de Türkiye'deki üniversiteler arasında önceki yıllara göre başarı sıralamasını artırarak daha üst sıralarda yer almaya devam etti.

 2021-2022 yıllarında dünyadaki ilk 2 bin 500 üniversite arasında 2 bin 392. sırada yer alan Bingöl Üniversitesi, 2022-2023 sıralamasına göre 177 sıra birden yükselerek 2 bin 215. sırada yer aldı.

 Yine 2021-2022 yılları arasında Türkiye'deki tüm üniversiteler arasında 64. sırada yer alan Bingöl Üniversitesi, 2022-2023 istatistiklerine göre Türkiye'deki 209 üniversite arasında 59. sırada yer alarak, tüm üniversiteler arasında da 5 basamak yükselmiş oldu. Ayrıca Türkiye'deki 126 devlet üniversitesi arasında ise 52. sırada yer aldı.

 2000 yılı sonrası kurulmuş diğer üniversiteler ile değerlendirildiğinde ise daha üst sıralarda yer aldığı görülen Bingöl Üniversitesi, 2000 sonrası kurulan 108 üniversite arasında 9. sırada yer alırken, tıp fakültesi olmayan 95 üniversite arasından 8. sırada ve tıp fakültesi olmayan pilot üniversiteler arasında ise 1. sırada yer alıyor.

 REKTÖR ÇAPAK: “ÜNİVERSİTEMİZ BAŞARISINI HER GEÇEN YIL ARTIRIYOR”

URAP Araştırma Laboratuvarının sonuçlarını değerlendiren Bingöl üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, üniversitemizin akademik başarısını her geçen yıl artırdığına işaret ederek; “Üniversitelerin başarı sıralamasını değerlendiren önemli merkezlerden biri olan URAP, 2022-2023 istatistiklerini açıkladı. Bu istatistiklere baktığımızda üniversitemiz tüm alanlarda önceki yıllara göre daha üst sıralarda yer alıyor. Hatta bizimle aynı dönemlerde kurulan üniversiteler arasında çok daha iyi bir konumda yer alıyoruz. Üniversiteler bir taraftan öğrenci yetiştirip, fiziki ve sosyal altyapılarını güçlendirirken diğer taraftan da akademi içerisinde de konumlarını güçlendirmeleri gerekiyor. Üniversitemiz tüm bu süreçleri dinamik ve uyumlu bir şekilde yürütüyor. Önümüzdeki yıllarda üniversitemizi daha üst sıralarda göreceğimizi ümit ediyorum” dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum