Advert
as

YAZ KUR'AN KURSLARINDA SEMİNER VERİLDİ

YAZ KUR'AN KURSLARINDA SEMİNER VERİLDİ

Solhan İlçe Müftülüğü tarafından Yaz Kur'an kurslarında bulunan öğrencilere yönelik “Mahremiyet Bilinci, Çevre Bilinci ve Bağımlılıkla Mücadele” semineri verildi.

Yaz Kur'an kurslarına devam eden öğrencilere yönelik Solhan İlçe Müftülüğü; İmam Gazali, Fatih, Boğlan ve Aşağı Barakalar camilerinde “Mahremiyet Bilinci, Çevre Bilinci, Bağımlılıkla Mücadele” konulu seminer verdi.

Düzenlenen seminerde konuşan Solhan İlçe vaazı Osman Numanoğlu,“Mahremiyet ‘gizlilik ve dokunulmazlık’ demektir. Allah her insanı doğuştan değerli ve özel yaratmıştır. Her insanın dokunulmazlık hakkı vardır. Hepimizin mahremiyeti yani özel hayatı kanunlarımızın koruması altındadır.  Çünkü toplumdaki insanlarla aramızda bir mesafe olmalıdır. Bu mesafeye ‘sınır’ diyoruz. Yalnız başına kalabildiğimiz, sadece bize ait alanlar vardır. İzin verdiğimiz ve istediğimiz kişilerle paylaştığımız bilgiler vardır. Sınırlarımız sayesinde, bize özel bir yaşam alanı oluşuyor. Kendimizi tanıyor ve değerli hissediyoruz. Bedenimize ve çevremize saygı duyuyoruz. Allah'ın koymuş olduğu kurallara uyuyoruz. Hata yapmaktan ve zarar görmekten korunuyoruz. Mahremiyet bilinci neden önemli? Çünkü hepimiz özeliz. Hem kendimizi korumalı hem de başkasının özeline saygılı olmalıyız. Mahremiyetimizi kimsenin ihlal etmesine izin veremeyiz. Biz de başkasının özel alanını ihlal edemeyiz. Mesela bir arkadaşımızın eşyasına, odasına, telefonuna ve bedenine onun izni olmadan dokunamayız. Zarar görmek de zarar vermek de yok! Unutmayalım ki, mahremiyet bilinci bize özgüven aşılar. Bizi dış tehlikelerden muhafaza eder. Özel alanımızı koruyalım, başkalarının özel alanına saygılı olalım.”

“SOSYAL MEDYADA DA MAHREMİYET VAR”

Numanoğlu,”Mahremiyet bilinci sanal ortamı da ilgilendirir. Dini ve ahlaki kurallarımız İnternet ortamında da geçerlidir. Gerçek hayatta ayıp, günah ya da yasak olan her şey, sanal dünyada da öyledir. O halde, Sosyal medya kullanırken ahlaki kurallara uyalım ve kendimizi koruyalım. Kötü niyetli insanlar farklı kimliklerle sosyal medyada bulunabilir. Bu sebeple tanımadığımız kişilerle iletişim kurmayalım. Sosyal medyada uygunsuz paylaşımlar görür ve tehditle karşılaşırsak büyüklerimizden yardım isteyelim.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum