Advert
as

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNDEKİ İŞÇİ ÜCRETLERİNE ZAM YAPILDI

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNDEKİ İŞÇİ ÜCRETLERİNE ZAM YAPILDI

Bingöl Üniversitesi bünyesinde çalışan işçilerin en düşük ücretinin günlük 555 TL’ye çıkartıldığı belirtildi.

Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü ile Tez-Koop-İş Sendikası arasında 2023 Mali Yılı için ikinci defa ek protokol yapıldı. Rektörlük makamında imzalanan Ek Protokol Sözleşme imza törenine Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Fatma Görgülü, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü İlhami Erkoyuncu, Tez-Koop-İş Sendikası Üniversite baş temsilcisi Bayram Hasar, sendika temsilcileri Hüsamettin Balun ve Volkan Kıtay katıldı. Yapılan ek protokolle Bingöl Üniversitesi bünyesinde çalışan tüm işçilere günlük brüt ücretleri, işçilerin bulundukları sınıf ve kadro durumuna göre en düşük 555 TL, en yüksek 600 TL’ye çıkartıldı.

 Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Yeni ekonomik koşullar personelimizin almış olduğu maaşları yeniden güncelleme ihtiyacını gerektirdi. Memur maaşlarına uyum noktasında sürekli işçilerimiz için bu yıl içerisinde ikinci defa ek protokol hazırladık. Yapılan ek protokolle Üniversitemizde görev yapan sürekli işçi personellerimize devletimizin memur maaşlarına yaptığı seyyanen ödeme ve yüzde 18 oranındaki zam oranına yakın destek sağlanmış oldu, personellerimize hayırlı olsun” dedi. Sendika baş temsilcisi Bayram Hasar ise, yapılan ek protokol ile ilgili memnuniyetini ifade ederek; “Bütün arkadaşlarım adına Sayın Rektörümüze bir yıl içinde bizleri ikinci defa onurlandırması ve desteği için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 Ek protokol ile yapılan artışlar 15 Temmuz 2023 tarihinden itibaren maaşlara yansıtılacak.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum