Advert
as

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI İÇİN ACİL YIKIM KARARI

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI İÇİN ACİL YIKIM KARARI

Bingöl ve ilçelerinde yapılan hasarlı bina incelemelerinde Solhan İlçe Sağlık Müdürlüğü binasının da aralarında bulunduğu il geneli 6 sağlık merkezi için acil yıkım kararı çıktı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerinin ardından Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilen ilimizde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan hasar tespit çalışmalarında Solhan İlçe Sağlık Müdürlüğü ve aynı zamanda Aile Hekimliğinin hizmet verdiği binanın da aralarında bulunduğu il geneli 6 sağlık merkezine acil yıkım kararı çıktı.

 Aktif kullanılan ve 1965 yılında yapılan Solhan İlçe Sağlık Müdürlüğü binasının şuan aktif kullanıldığını belirten İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Veysel Tosun,  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda acil yıkım kararı verildiğini söyledi. Tosun, Solhan İlçe Sağlık Müdürlüğünü, 112 Acili ve Aile Hekimliğini komple Yeşilova Mahallesinde yapılan yeni binaya taşınacağını belirtti.

 Yıkım kararı ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Veysel Tosun,”Solhan’ın girişinde bulunan Yeşilova Mahallesi’nde bulunan binamıza Solhan İlçe Sağlık Müdürlüğünü, 112 Acili ve Aile Sağlık Birimini komple o binaya taşıyacağız. Bingöl Kültür Mahallesi ile ilgili sıkıntımız vardı, gittik yer aradık ve yeni yapılan muhtarlık binasının olduğu yerle ilgili anlaşmaları yaptık oraya taşıyacağız. Verem savaş zaten eskiydi ora ile bir sıkıntımız yok, Yenişehir’deki ek bina 59 yatak kapasiteli bir yerdi orayı Toplum Sağlığı Merkezi binamıza taşıyoruz. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemiz 174 yatak kapasiteli bir hastanesi ile ilgili Bakanlıktan yazımız geldi ve ivedilikle boşaltılması istendi. Hastanemizi Bingöl Devlet Hastanesine taşımayı düşündük ve Hastanemizin karşısında bulunan eski sekreterlik binamızı, semt polikliniğinin olduğu yer, 112 Başhekimliğinin olduğu yer ve birde bizim muhasebe biriminin olduğu yeri boşaltıp tamamen Kadın Doğum Hastanesi ve Devlet Hastanesine vermeyi planladık. Devlet Hastanesi yanına bin metrekarelik çelik konsollu bir yapı da yapacağız. Bin metre karelik bir yapı planladık ve hastanemizin etrafına yapacağız. Bununla ilgili ödeneklerimiz ve aşamalarımız vardı bunlar çözüldü. Çok fazla sayıda konteyner de elde edebildik. İçeri girdiğiniz zaman betonarmeden ayırt edemeyeceğiniz bir bina ve hastanemizin bahçesinde yapmayı planlıyoruz.”dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum