Advert
as

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 18 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞTI

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 18 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞTI

Bingöl Üniversitesi'nin kapasite, bölüm ve avantajları hakkında açıklama yapan Rektör Çapak, bu yılki kontenjanın 5 bin 435 olduğunu, 12 bölüm veya programın bu yıl ilk defa öğrenci alacağını ve yaklaşık 18 bin öğrencinin olduğunu söyledi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Akit TV'de yayınlanan Eğitim Atlası programına konuk oldu.

Programın giriş bölümünde Bingöl Üniversitesi hakkında bilgi verip bölümler ve programlar hakkında detaylar paylaşan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bingöl Üniversitesi hakikaten güzel bir üniversite. Yani Bingöl'de görev yapıyor oluşumuzdan kaynaklı değil. Bingöl'e gelenler, Bingöl'ü görenler ve kampüsü gezenler bunu söylüyor. Üniversitemiz bir şehir üniversitesi; çünkü şehrin içerisinde, nizamiyeye çıktığınız gibi sokaktasınız. Kampüs içerisinde gezme ve yürüyüş alanları var, sosyal donatılar var. O açıdan çok güzel bir kampüs. 15 yıllık bir geçmişimiz var. 2007'de kurulmuş bir üniversite; ama bu 15 yıl içerisinde 10 tane fakültemiz, 6 tane meslek yüksekokulumuz, 5 tane enstitümüz, 21 tane araştırma ve uygulama merkezimiz oldu. Bunların yanı sıra 12 tane akademik dergimiz var” dedi.

 “TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL ARICILIK KOMPLEKSİNİ YAPTIK”

Bingöl Üniversitesi'nin pilot üniversite olduğunu hatırlatan Rektör Çapak, özellikle arı ve arı ürünleri alanında önemli çalışmaların yapıldığını ve Bingöl balının markalaştığını belirterek; “Bingöl balı artık marka olmuş bir bal. Kendi üniversitemizin de 4 tane markası var. Bingöl balı, 600 numune arasında dünya ikincisi oldu. Yakın zamanda İngiltere'de ve Fransa'da düzenlenen bal yarışmalarında ödül almış bir bal. Biz de bu noktada ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bütün arıcılarımıza ulaşmaya çalışıyoruz, eğitimler veriyoruz. Bu alanlarda yüksek lisans, doktora programları açtık. Bingöl'de belki de Türkiye'nin en güzel arıcılık kompleksini yaptık” şeklinde konuştu.

 “KAPLICALAR ÖNEMLİ BİR UYGULAMA ALANI”

Üniversitemizin çok yönlü çalışmalar yaptığını ve belirli alanlara daha çok yöneldiğini belirten Rektör Çapak, “Üniversitemizin Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesi önemli, bunlar tarım ve hayvancılık ile ilgili güzel çalışmalar yapıyorlar. Bir de Bingöl'de termal su var; o bölgede üniversitemize ait termal uygulama oteli var. Buna bağlı olarak turizm ve aşçılık programlar var. Burası da bir nevi onlar için uygulama alanı oluyor. Bingöl Üniversitesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi kuruldu. Yani bir tarafta tarım ve havza ile ilgili çalışmalar yaparken, bunun içerisinde arıcılık, hayvancılık vesaire alanlar giriyor; öbür taraftan da termal sudan kaynaklı bir alan açılıyor ve burada da iyi işlerin yapılacağını umuyorum” dedi.

 “18 BİN ÖĞRENCİ KAPASİTESİNE ULAŞTIK”

Bingöl Üniversitesinin öğrenci sayısına da değinen Rektör Çapak, bu yılki kontenjanın 5 bin 435 olduğunu, 12 bölüm veya programın bu yıl ilk defa öğrenci alacağını ve yaklaşık 18 bin öğrencinin olduğunu söyledi.

 Üniversitenin modern, geniş ve kaynak bakımından zengin bir kütüphaneye sahip olduğunu hatırlatan Rektör Çapak, kütüphane içerisinde öğrencilerin dinlenebilecekleri alanların da bulunduğunu söyledi.

 VAKIF SAYESİNDE 400 ÖĞRENCİYE YEMEK BURSU

Bingöl Üniversitesi bünyesinde Bingöl Üniversitesi Geliştirme Vakfı olduğunu ve burs verdiğini dile getiren Rektör Çapak, aynı zamanda üniversite bünyesinde yaklaşık 400 öğrenciye yemek bursu verildiğini ve yaklaşık 100 öğrencinin de kısmi zamanlı olarak çalıştığını belirtti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum