Advert
as

Başbakan Yardımcısı Kaynak Bingöl'de

Başbakan Yardımcısı Kaynak Bingöl'de

Bingöl ile Kahramanmaraş arasında kurulan 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Bingöl'e geldi.

 

 

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı Üyeleri, milletvekilleri, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan bir heyetle Bingöl ile Kahramanmaraş arasında kurulan 'Gönül Köprüsü' kapsamında Bingöl'e geldi.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger,  katılımcılara Bingöl tarihi hakkında bilgi vererek, yapılan araştırmalara göre huzur ve güvenlik açısından 20 ‘ci sırada olan Bingöl’e yatırım yapılması için iş adamlarına çağrısında bulundu.

 

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, darbe girişimine değinerek 15 Temmuz'un bir istiklal mücadelesi olduğunu belirterek, “Çanakkale ruhu neyse 15 Temmuz'un da aynıdır. O gece şehit olan kardeşlerimiz belli bir vilayetten, belli bir etnik yapıdan değildi, ülkemizin dört bir yanından insanlarımızdı. Onlar boş yere şehit olmadılar bu ülkede birlik beraberlik olsun, huzur olsun, güçlü bir ülkemiz olsun, onurlu bir ülkemiz olsun diye şehit oldular. Bu vatana sahip çıktıkları için şehit oldular. Bizim de o şehitlerin anısını, emanetini en yüksek yerde tutmamız lazım ve hiçbir zaman yere düşürmemiz lazım. Şimdi o 15 Temmuz'dan getirdiğimiz ruhla, daha fazla çalışmamız daha fazla üretmemiz lazım. Birbirimize daha fazla kenetlenmemiz lazım.” diye konuştu.

 

Programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak,  15 Temmuz darbe girişimini yapan FETÖ ve DAEŞ’i sapkın fikirlere sahip nitelemesinde bulunarak sert tepki gösterdi.

 

Başbakan Yardımcısı Kaynak, “Terör örgütü DAEŞ'in Irak'ın, Suriye'nin neredeyse üçte birine hakim olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Irak'taki, Suriye'deki petrol kaynaklarının neredeyse dörtte birine hakim oldu ve bunların ellerinde silahlar var, roketatarlar var, uçaksavarlar var. Irak'ın, Suriye'nin çöllerinde, topraklarında herhalde bu silahlar ekilip biçilmiyor. Bu silahları onlara verenler, sonra da onları gerekçe göstererek bizim sınırımızın dışından bize terör ihraç ettiler. Bir haftadır görüyorsunuz Türkiye'nin bütün itirazlarına rağmen Fırat'ın doğusundan Hatay'a kadar o sınırdan Türkiye'ye terör ihraç ediliyor. 3 yıldan 5 yıldan beri yapılan bütün ikazları dinlemeyenler, Türkiye'nin içinde biz PKK ile mücadele ederken, Türkiye'nin dışında PKK'nın Suriye kolu PYD'ye destek verenler, silah verenler, asker verenler, tanksavar verenler bir düşünsenize terör örgütüne tanksavar neden verilir. Yani terörist dağda terör faaliyeti yapacaksa tanksavar niye verilir? Belli ki bir şeyler amaçlanmış, bir şeyler planlanmış.”şeklinde konuştu.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum