Advert
as

İMAM ARUTAY’DAN CAMİDE NAMAZ KILAN ÇOCUKLARA HEDİYE

İMAM ARUTAY’DAN CAMİDE NAMAZ KILAN ÇOCUKLARA HEDİYE

Çocuklara camide cemaatle namaz kılma alışkanlığını kazandırmak isteyen Arakonak Beldesi Cami İmam Hatibi Abdulkadir Arutay, 40 gün düzenli camiye gelen ve siyer kitabını okuyan 10 öğrenciye Akıllı Bileklik hediye etti.

Arakonak Cami İmam Hatibi Abdulkadir Arutay, düzenli camiye gelen ve cemaatle namaz kılan küçüklere Akıllı Bileklik hediye etti.

 Çocukları camide namaz kılmaya alıştırmak istediğini belirten İmam Arutay, yaptığı duyuruda 40 gün boyunca camiye düzenli gelip en az günde 3 vakit cemaatle namaz kılanlara çeşitli hediyeler vereceğini söyledikten sonra yaklaşık 30 öğrencinin camiye geldiğini açıkladı. Gelen öğrencilere ayrıca siyer kitabını okutan Arutay, 40 gün sonra 10 öğrencinin düzenli geldiğini ve hediyeyi hak ettiğini söyledi.

 Çocukların cami ve namaza alıştırmanın önemine değinen İmam Arutay,”Namaz Allah için kılınır elbette. Hatta Allah için niyet etmek namazın farzındandır. Ancak çocuk yaşta insan daha çok anne babasının teşvikleriyle,   aferinleriyle onları örnek alarak namaz kılmaya başlar. Çocuk yaşta maddi veyahut manevi ödüller alan çocuk namaza daha bir iştiyakla kılmaya devam eder. Küçüklüğünde namaz kılmış, hamuru namaz ile yoğrulmuş çocuklar büyüyünce de istisnalar hariç namazda devamlı olurlar. Ama küçüklüğünde hiç namaz kılmamış bir yetişkinin namaz kılma oranı çok azdır. Bu sebeple Peygamber Efendimizin (sav) "Çocuklarınıza yedi yaşlarında iken namaz kılmalarını emredin!" hadis-i şerifinden yola çıkarak namaza, camiye, cemaatle namaza teşvik olsun diye çocuklara akıllı bileklik hediyesi duyurusunu yaptık. Çocuklarımız bu duyurudan sonra daha bir heyecanla camiye ve namaza koştular. Elhamdülillah bu vesileyle cami cemaatimizden 20-30 kişi çocuklardan oluşuyor. Atalarımız boşuna dememişler "ağaç yaşken eğilir". Ama toplum olarak bu konuda hep iş işten geçtikten sonra anlıyoruz. Çocuklarımız henüz küçük yaştayken "namaz kılması için veyahut örtünmesi için "henüz çocuktur, daha küçüktür" diyoruz ama çocuklarımız büyüdükten sonra da çocukken nasıl büyütülmüşse o şekilde hareket ediyor. Ondan sonra da "çocuklarım neden namaz kılmıyor" diye hayıflanabiliyoruz. Sebebi ve nedeni bellidir. O halde her konuda olduğu gibi çocuk yetiştirme konusunda da Resülullah (sav)'in sünnetine ittiba edip çocuklarımız henüz 7 yaşına gelmeden onlara abdesti, namazı, namaz sürelerini öğretip yedi yaşında tam olarak namaz kılması için teşviklerde bulunmamız gerekiyor. Çocuk eğitimindeki temel yöntemimiz ise "Kolaylaştırın zorlaştırmayın, müjdeleyin nefret ettirmeyin" Hadis-i Şerif-i olmalıdır. Salih ve saliha evlatlar yetiştirmek düsturumuz olmalıdır.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum