Advert
as

SOLHAN MYO’DA DOLULUK ORANI YÜZDE 100’E ULAŞTI

SOLHAN MYO’DA DOLULUK ORANI YÜZDE 100’E ULAŞTI

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Yerleştirme sonuçlarına göre 182 kontenjanı bulunan Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’na 182 öğrenci yerleşti. Buna göre Solhan Meslek Yüksek Okulu’ndaki yerleşme oranı yüzde 100 olarak gerçekleşti.

 Bingöl Üniversitesi Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre kontenjanlarında yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı.

 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından Bingöl Üniversitesi lisans bölümlerinde yüzde 96,12, ön lisans bölümlerinde yüzde 99,72 doluluk oranına ulaşılırken; genel yerleşme oranı ise yüzde 98,33 olarak gerçekleşti.

 LİSANS BÖLÜMLERİNDE DOLULUK ORANI YÜZDE 96

Bingöl Üniversitesi bünyesinde 10 fakülte ve 1 yüksekokul ile lisans programlarından; Diş Hekimliği Fakültesi için belirlenen 62, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi için belirlenen 32, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi için belirlenen 138, Sağlık Bilimleri Fakültesi için belirlenen 234, Spor Bilimleri Fakültesi için belirlenen 54 ve Ziraat Fakültesi için belirlenen 172 kontenjanın tamamı doldu.

Fen-Edebiyat Fakültesi için belirlenen 938 kontenjandan 4 kontenjan boş kalırken; İslami İlimler Fakültesi için belirlenen 211, Veteriner Fakültesi için belirlenen 64, Yabancı Diller Yüksekokulu için belirlenen 32 kontenjandan ise birer kontenjan boş kaldı.

Mühendislik ve Mimarlık Fakülteleri için ÖSYM’nin belirlediği 300 bin sıralama şartı nedeniyle yerleşme oranı düşük kalırken, belirlenen 125 kontenjandan 73’ü boş kaldı. Lisans bölümlerinin tamamında yerleşme oranı ise yüzde 96,12 olarak gerçekleşti.

Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından, YKS puanı ile müracaatı alınıp özel yetenek sınavları sonrasında başarılı bulunan 120 öğrenci daha kabul edildi.

 ÖN LİSANS PROGRAMLARINDA DOLULUK ORANI YÜZDE 99

Bingöl Üniversitesi bünyesinde bulunan 6 meslek yüksekokulu için belirlenen 3 bin 254 kontenjandan ise sadece 9'u boş kaldı.

 Sosyal Bilimler MYO için belirlenen 731, Gıda Tarım ve Hayvancılık MYO için belirlenen 356 ve Solhan Sağlık Hizmetleri MYO için belirlenen 182 kontenjanın tamamı dolarken; Bingöl Teknik Bilimler MYO için belirlenen 501 kontenjandan 4, Genç MYO için belirlenen 256 kontenjandan 2, Sağlık Hizmetleri MYO için ise belirlenen bin 228 kontenjandan 3 kontenjan boş kaldı. Meslek yüksek okulları genelinde yerleşme oranı ise yüzde 99,72 olarak gerçekleşti.

 REKTÖRDEN 'HOŞGELDİNİZ' AÇIKLAMASI

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, YKS yerleştirme sonuçları sonrasında yaptığı açıklamada, “Sınava giren tüm öğrenciler zorlu bir süreci geride bıraktılar. Hem adaylar hem de aileleri sabırsızlıkla bu sürecin sona ermesini beklediler. Yerleştirme sonuçları ile adaylar 1 yıl boyunca verdikleri emeği, yerleştikleri bölümler ile sonuca erdirmiş oldular. Ben bu vesile ile üniversitemize yerleşen ve Bingöl Üniversitesi ailesinin bir bireyi olan tüm yeni öğrencilerimizi tebrik ederek 'hoşgeldiniz' diyorum” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum