Advert
as

SOLHAN TÜGVA’DAN “YAZ OKULU” KAPANIŞ PROGRAMI

SOLHAN TÜGVA’DAN “YAZ OKULU” KAPANIŞ PROGRAMI

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Solhan İlçe Temsilciliğinin düzenlemiş olduğu 2023 Yaz Okulu kapanış programına katılan İbrahim Beşinci: “Türkiye yüzyılını inşa ve ihya edecek gençlik burada” dedi.

Solhan TÜGVA’nın düzenlemiş olduğu 2023 Yaz Okulu kapanış programı Solhan Kültür Merkezinde gerçekleşti. TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci’nin katılımıyla gerçekleştirilen programda yaz okulunda eğitim alan öğrenciler, Kur'an-ı Kerim okuduktan sonra şiir ve ilahiler seslendirdi.

 “GENÇLERİN ENERJİSİ VARLIK SEBEBİMİZ”

Programda açılış konuşmasını yapan TÜGVA Solhan İlçe Temsilcisi Ramazan Kızılırmak, yaz okulunda çeşitli faaliyetlerle 9 hafta boyunca öğrencilere hizmet verdiğinin altını çizerek Yeni Eğitim-Öğretim yılına başlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

 Sizin En Hayırlınız Kuran’ı Öğrenen ve Öğreteninizdir Hadisi ışığında bizleri yüzlerce öğrencinin Kuran öğrenmesine vesile kılan Allah’a hamd ediyorum’ diyen Kızılırmak konuşmasına şöyle devam etti: “Vakıf olarak gençlerin enerjisine inanıyoruz. Bu enerji varlık sebebimizdir. Gençlerimizin gelecekleri için önem arz eden zamanlarını, faydasız yerlerde, kötü arkadaşlarla, kötü alışkanlıklarla harcamaması bizim sorumluluğumuz. İşte bu bilinçle dönem içinde gerçekleştirdiğimiz onlarca programların yanı sıra Yaz Döneminde de Ortaokullu Öğrenciler ile Yaz Okulu gerçekleştiriyoruz. Gayemiz bu gençliği oluşturmak, ayağa kaldırmak, şahlandırmaktır. Yolumuza döşenen tüm engelleri, günahları, tuzakları aşıp hedefimize varmaktır. Artık küçük işlerle uğraşmanın vakti geçmiştir. Büyük düşünmenin, büyük işlere kalkışmanın ise tam sırasıdır. Gençlik gayrete gelirse elbette toplumda gelecektir.”

 “TÜRKİYE YÜZYILINI İNŞA VE İHYA EDECEK GENÇLİK BURADA”

Kapanış programında konuşan TÜGVA Genel Başkan İbrahim Beşinci ise şunları kaydetti:  “Bugün üç önemli kişiden bahsedeceğim. Birinci olarak Necip Fazıl Kısakürek, önce onu iyi bileceğiz. Necip Fazıl’ın çok önemli bir sözü var, diyor ki; ‘Devler gibi eserler bırakmak için karınca gibi çalışmak lazım.’ İkincisi ise İstanbul’u fetheden, çağ açıp çağ kapatan en genç padişah Fatih Sultan Mehmet. İstanbul’u fethederken demiş ki, ‘Onlar denizi zincirleyecek kadar akıllı ise biz gemileri karadan yürütecek kadar cesuruz.’ Üçüncü olarak Cumhurbaşkanımız dünyaya başkaldırarak Ayasofya’yı açıp zincirleri kırdı. Kendisi Ayasofya’yı açarken aynen şöyle söyledi; ‘Ayasofya’nın açılması Mescid-i Aksa’nın özgürlüğe kavuşmasının habercisidir.’ Mescid-i Aksa’yı özgürlüğüne kavuşturacak, Türkiye yüzyılını inşa ve ihya edecek gençlik burada Elhamdülillah.” ifadelerini kullandı.

 Programa TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, TÜGVA Bingöl İl Temsilcisi İsmail Bukan, HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanı Selahattin Uyar, Solhan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Zülfü Çalışkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Program okullar arası yapılan çeşitli yarışmalarda ödüle layık olan öğrencilere ödül verilmesi ile sona erdi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum