Advert
as

“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE MİLLİ SEFERBERLİK İLAN EDİLMEDİR”

“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE MİLLİ SEFERBERLİK İLAN EDİLMEDİR”

Uyuşturucu tacirlerine yönelik caydırıcı önlemler alınmadığı taktirde ciddi manada can ve mal kayıpların olacağını belirten Solhan Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı İbrahim Korkmaz,”Uyuşturucu ile mücadele konusunda milli seferberlik ilan edilmelidir.”dedi.

Solhan Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı İbrahim Korkmaz, Uyuşturucu ile mücadele konusunda basın açıklaması yaptı.

Uyuşturucu ile etkin bir mücadele yürütülmesi gerektiğini belirten Başkan Korkmaz,“Uyuşturucu tacirlerine yönelik caydırıcı önlemler alınmazsa sokak savaşları ve katliamlar olacağı gibi ciddi manada can ve mal kayıpları olması kaçınılmazdır.

Bütün dünyanın başına bela olduğu gibi ülkemizde de uyuşturucu kaçakçılığı ve satışı maalesef artış göstermektedir.

Türkiye'nin jeopolitik yapısı itibariyle uluslar narko terör geçiş güzergâhı üzerindedir.

UNODC raporunda, afyon ve esrar trafiğinin diğer bir en yaygın güzergahın ise Balkan Rotası olduğu ifade ediliyor.

Raporda, Afganistan’da üretilen uyuşturucu maddenin, İran, Türkiye, Bulgaristan üzerinden Avrupa’ya gittiği, diğer taraftan da Orta Asya ülkelerine ya da Pakistan ve Hindistan’a kadar uzandığı kaydedildi. Raporda 2011-2015 döneminde, Afganistan’da üretilen uyuşturucu maddenin Avrupa’ya ulaşmasında Kafkasların yeni bir rota olarak öne çıktığı kaydedildi.

Düzensiz göçmenler ile birlikte maalesef birçok şehirde suç oranlarının artışına şahit olabiliyoruz. Özelikle Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de kaçak göçmenlerin bu tür illegal yapılarda yer aldığı raporlarda mevcuttur.

Uyuşturucu ticareti bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de terör örgütlerinin ve illegal yapıların kontörlünde olup ve en büyük finansal kaynak olarak önümüze çıkarmaktadır.

Var olan ekonomik sıkıntılar, zengin olma hırsı, sorgulamayan parasal kaynaklar, aile içi iletişim kopukluğu maalesef bir çok insanımızı bu ağa dahil etmektedir.

İstanbul Kâğıthane’de yapılan operasyonda şehit düşen polis memuruz Hakan Telli'nin şehadeti uyuşturucu satıcılarının ne kadar acımasız, gözlerinin döndüğünün en bariz örneğidir.

Uyuşturucu satıcıları sadece çocuklarımızı zehirlenmekle kalmıyor aynı zamanda devlet otoritesi taraftan sıkıştırıldıkları anda ülkesine ve kolluk kuvvetlerine karşıda silah kullandıklarına olduklarına şahit oluyoruz.

 Her ne pahasına olursa olsun, ucu kime dayanıyorsa dayansın ki "Bu kullandığım pudra şekeri" deyip milletin aklı ile alay eden yetmelere kadar; hızlı bir şekilde satıcı ve kullanıcı derdest edilmeli, sokak satıcısı yani torbacı tabir edilen şahıslara karşı ciddi operasyonlar yapılmalıdır.

 Hukuki düzenlemeler İvedilikle yapılmalı polisin adliyeye teslim ettiği suçlu yasal boşluktan faydalanarak elini kolunu sallayarak çıkmamalıdır. Uyuşturucu satıcıları asla herhangi bir af kapsamında ceza evlerinden dışarı salınmamalıdır.

 Caydırıcı önlemler alınmazsa ise maalesef uyuşturucudan beslenen bu terör örgütlerinin eylemlerinin halka ve kolluk kuvvetlerine karşı artış olacağını öngörmek için minecim olmaya gerek yoktur.

 Uyuşturucu kullanımı için toplumsal baskı, bilinçli toplum ve aileler, kolluk kuvvetlerinin attığı devamlı vardiyalar, caydırıcı yasalar ile ancak minimize edilir.

 Hükümet uyuşturucu ile mücadele konusunda seferberlik ilan etmedir. Ölen şehidimize Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyor milletimizin bir daha bu camilere bir tek ferdini feda etmemesi noktasında topyekûn bir mücadeleye davet ediyoruz.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum