Advert
as

UMUT KERVANI’NDAN KIRTASİYE YARDIMI

UMUT KERVANI’NDAN KIRTASİYE YARDIMI

Bingöl Umut Kervanı, 2023-2024 eğitim-öğretim sezonu için muhtaç aileler yararına kırtasiye yardımlarına başladı.

2023-2024 eğitim-öğretim sezonu için muhtaç aileler yararına kırtasiye yardımlarına başladığını belirten Bingöl Umut Kervanı, hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

Umut Kervanı Bingöl Başkan Yardımcısı Refik Gönül, geçen yıla oranla kırtasiye ürünlerinin pahalılığına dikkat çekerek muhtaç ailelere yönelik yardımların önemli olduğunu belirtti.

"TESPİTİNİ YAPTIĞIMIZ ÇOCUKLARA KIRTASİYE MALZEMELERİNİ ULAŞTIRMAYA BAŞLADIK"

Umut Kervanı Bingöl Başkan Yardımcısı Refik Gönül, "Bingöl Umut Kervanı İnsani yardım Derneği olarak 2023-2024 Eğitim Öğretim sezonunda okulların açılmaya başlaması ile beraber bizlerde Umut Kervanı olarak bağış çağrılarımızı kıymetli halkımıza duyurduk. Bu çağrılar neticesinde kırtasiye malzemelerimizi hazırlayıp paketledik ve tespit ettiğimiz ailelerin çocuklarına ulaştırıyoruz. Yardımlarımız devam ediyor." dedi.

"TESPİT ETTİĞİMİZ AİLELER GİTTİKÇE ÇOĞALMAKTA"

Kırtasiye yardımlarını ulaştırmaya başladıklarını ifade eden Gönül, "Elimizden geldikçe muhtaç, yetim ve fakir ailelerimize bu yardımlarımızı ulaştırıyoruz ve ulaştırmaya da devam edeceğiz. Bizler öncesinden de ayni ve nakdi yardımlarımızı ulaştırmaya devam ediyorduk. Bu doğrultuda tespit ettiğimiz aileler gittikçe çoğalmakta fakat aldığımız bağışlar sınırlı olmakla beraber çağrımızı yineliyoruz. Kırtasiye paketi ücreti 500 lira olup biraz daha fazla aileye ulaşma adına siz hayırseverlerden bağışlarınızı bekliyoruz. İnşaallah bizler de elimizden geldikçe gelen bağışları muhtaçlara ulaştırmaya gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hedeflerinde şu an itibariyle 400 öğrenci olduğunu söyleyen Gönül, bu rakamın yarısına ulaştıklarını belirterek hayırseverlere bağış çağrısında bulunup 400 öğrencinin tamamına ulaşmak istediklerini dile getirdi.

Kırtasiye malzemelerinden oluşan paket hakkında bilgilendirmelerde bulunan Gönül, İlkokuldan lise de dâhil olmak üzere orta öğretim ve lise okuyan öğrencilere yönelik gerekli kırtasiye malzemelerinin mevcut olduğunu söyledi.

"KIRTASİYE MALİYETLERİ ARTTI HAYIRSEVERLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ"

Gönül, kırtasiye malzemelerinin maliyetinin yüksek olduğuna dikkat çekerek, "Bu yıl kırtasiye ürünlerine baktığımızda geçen yıla oranla fiyat konusunda arada büyük bir fark var. Örneğin geçen bir kalemin fiyatı 50-60 kuruştu. Ancak bu yıl bir kalem fiyatının en az 6 lira olmuş. Dolayısıyla bu maliyeti gittikçe arttırıyor. Bundan dolayı siz hayırseverden destek ve yardım bekliyoruz." dedi.

Gönül, sözlerine şöyle devam etti:"Derneğimize gelen ailelerimize kırtasiye yardımı yaparken bu ailelerimiz çocuklarıyla beraber derneğimize misafir oluyorlar. Bir evde kaç çocuk varsa hepsine yardımcı oluyoruz. Gelen çocuklara baktığımızda yüzlerindeki tebessümü görmeye değer bir durum söz konusu. Bizler de onların mutluluklarına ve sevinçlerine ortak oluyoruz. Elimizden geldikçe bu çocukları sevindirmeye gayret ediyoruz. Sürekli yardım faaliyetleri içerisindeyiz. Ayni ve nakdi yardımlarımızı sürdürmekteyiz."

"ÇOCUKLARA YÖNELİK YARDIMLAR ÇOK FARKLI BİR DUYGU"

Gönül, kırtasiye yardımlarının diğer yardım faaliyetlerinde daha farklı olduğunu söyleyerek, "Diğer yardım faaliyetlerinde ailelerin sevinçlerini görüyoruz fakat çocuklara yönelik yardımlarda onların mutluluk ve sevinçleri biraz daha farkı oluyor." şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum