Advert
as

UMUT KERVANI, 388 AİLEYE YARDIMDA BULUNDU

UMUT KERVANI, 388 AİLEYE YARDIMDA BULUNDU

Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2023 yılı Ağustos ayında 388 aileye 249 bin TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2023 yılı Ağustos ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

‘Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir’ hadis-i şerifini düstur edinerek, yetimin, öksüzün ve garibanın derdini dert edinen Bingöl Umut Kervanı Derneği, zengin ile fakir arasında köprü vazifesi görüyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Murat Yıldırım, “Ağustos ayında; 99 aileye 49 bin 284 TL değerinde gıda yardımı, 45 aileye 35 bin 160 TL değerinde kırımızı et yardımı, 214 aileye 130 bin 441 TL değerinde kırtasiye yardımı, 3 aileye 9 bin TL değerinde ev eşyası takımı, 1 aileye 2 bin 800 TL değerinde koltuk yardımı, 7 aileye 13 bin TL değerinde temizlik malzemesi yardımı, 19 aileye 21 bin 100 TL değerinde nakit (para) yardımı olmak üzere toplamda 388 aileye 249 bin TL ayni ve nakdi yardımda bulunduk” dedi.

AÇLIĞIN MEVSİMİ OLMUYOR

Hayır kervanına destek talebinde bulunan Yıldırım, “Hayırlara köprü olan Bingöl Umut Kervanı Derneği; Şartların ağırlığına rağmen en zor durumlarda dahi yoksul kardeşlerimizin dertlerine eldeki imkanlar dahilinde derman olma gayretindedir. Umut Kervanı, duyarlı ve yardımsever halkımızın yoksul ve fakire açılan kapısıdır. Bizler yetkili ve çalışanlar olarak, sizin adınıza koşuşturuyor, yoksul ve kimsesizlere kol kanat germeye çalışıyoruz. Hayırlı işlerin manisi (engeli) çok olma kaidesini bozan Bingöl Umut Kervanı Derneği; hayırlı işlerde acele etmeyi ve hayırda sürekli koşturmayı kendine ödev ad etmiştir. Malum olduğu üzere imtihan dünyasındayız. Herkesin farklı bir hayat hikayesi var. Umut Kervanı Derneği olarak bizler de bu ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin hikayelerini dinleyerek dertlerine derman olmaya çalışıyoruz. Mevsimlere göre ihtiyaçlar farklılık arz etse de, açlığın mevsimi olmuyor. Yapılan bağışlar ile ihtiyaç sahibi olan aileler, siz hayırsever kardeşlerimiz sayesinde sevinmekte ve sizler sayesinde bizler de bu sevince ortak olmaktayız. Bizler dinimizin emri gereğince nerede bir ihtiyaç sahibi aile varsa ona yardım etmek zorundayız. Bu kadim gelenek ilk insanın yaratılışından kıyamete kadar bu şekilde devam etmektedir. İnsanlığın gereğidir ki fakir ve muhtaç kim olursa olsun elinden tutup sıkıntısını gidermek gerekir. Umut Kervanı olarak bizler de bu duygularla hareket edip elimizden geldikçe varlıklı kardeşlerimizden yardımları alıp fakir ve ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırmaktayız” diye konuştu.

KIRTASİYE PAKETİ 500 TL

Kırtasiye yardımlarının devam ettiğini kaydeden Yıldırım, “2023-2024 eğitim ve öğretim sezonunun açılacak olmasından dolayı Ağustos Ayında Kırtasiye yardımının dağıtımına başladık. Kırtasiye paketi ücreti 500 TL’dir. Elimizden geldikçe muhtaç, yetim ve fakir ailelerimize bu yardımlarımızı ulaştırıyoruz ve ulaştırmaya da devam edeceğiz. Cenabı Allah Bakara Suresi 215. ayetinde şöyle buyuruyor: ‘’ Rasûlüm! Sana, Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: “Sevap kazanmak için harcayacağınız şeyleri öncelikle ananıza, babanıza, akrabanıza, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışlara verin. İyilik olarak her ne yaparsanız, Allah onu mutlaka bilir..” diye buyuruyor. Bizler de Rabbimizin bu emriyle faaliyetlerimizi yapmaya gayret ediyor, Siz hayırsever kardeşlerimizin dua ve desteklerini bekliyoruz. Çalışmalarda emeği geçen hayırseverler başta olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

 Yıldırım, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

 “İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

 Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL

 Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

 IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

 Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum